Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Καλοκαίρι στο παρκο με Οικοκηπουρική!!!!



 Το ΚΕΑΝ ξεκινά μια σειρά εκπαιδευτικής πρωτοποριακής  βιωματικής και δημιουργικής απασχόλησης με σκοπό την ευαισθητοποίηση, τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και συγχρόνως την ενίσχυσης του ρόλου του ενεργού πολίτη. Το εύρος των εκπαιδευτικών οικο-απασχολήσεων είναι μεγάλο και απευθύνονται παιδιά 6-14 ετών.  Τόπος διεξαγωγής είναι α)το Οικολογικό πάρκο του Ψυχικού και β)το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνη Τρίτση. Εμψυχωτές της δράσης που θα καλωσορίσουν  είναι η Ματίνα Κανάκη και Ευδοκία Μπουκουβάλα.
Ημερομηνία Έναρξης πρώτου κύκλου 18-30 Ιουνίου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.   Κρατήσεις ημερομηνιών λόγω περιορισμένων θέσεων και λοιπές πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, παρέχονται από τη Γραμματεία, τηλ. 210 2692880-1.

Καλοκαίρι στο παρκο με Οικοκηπουρική!!!!   
Στη σειρά διαδοχικών κύκλων, βιωματικής δραστηριότητας που θα διαρκεί  2 εβδομάδες, και τα παιδιά θα γνωρίσουν τη οικο-κηπουρική με τρόπο ψυχαγωγικό!  Ένας ωραίος τρόπος για να εξερευνήσει και να εκτιμήσει το παιδί τη λειτουργία του θαυμαστού κόσμου της φύσης, να γνωρίσει φυτά της ελληνικής χλωρίδας, να τα μυρίσει,  και γιατί όχι να τα καλλιεργήσει με βιολογικό τρόπο.   Καλλιεργώντας στον κήπο, έχει τη χαρά να παρατηρεί τον κύκλο της ζωής, να φροντίζει κάτι δικό του και να γεύεται τους καρπούς της δουλειάς του! Στον κήπο τα παιδιά θα γνωρίσουν τα φυτά και τα μέρη τους, θα σπείρουν, θα δημιουργήσουν λαχανόκηπο και κήπο αρωματικών, θα χειριστούν εργαλεία (παιδικά), θα μάθουν να οργανώνουν ένα μικρό φυτώριο αλλά και να κάνουν κομποστοποίηση! Θα ξεναγηθούν στον ενδιαφέροντα χώρο φιλοξενίας,  ανάμεσα στα φυτά της ελληνικής χλωρίδας και τα καλλωπιστικά είδη, αλλά και θα έχουν την ευκαιρία να λειτουργήσει η ίδια η φύση σα σχολείο! Φυσικά δε θα λείψουν και πολλές «οικο»-εκπλήξεις…
Στη λήξη του κύκλου, θα απονεμηθεί «δίπλωμα διάκρισης» & «δίπλωμα  αναμνηστικής συμμετοχής»
Το θέμα  της προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί για εμάς ζήτημα προτεραιότητας σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΕΑΝ αναπτύσσει προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και κυρίως των νέων.
Το ΚΕΑΝ έχει αναπτύξει συνεργασία με διεθνή δίκτυα , όπως  Τo Εarthday, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον εθελοντισμό κ.α.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου