Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος Ελλάδος 2012 η Πνευματική Στέγη Περιστερίου.


Το καμάρι του Περιστεριώτικου αθλητισμού σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, η Πνευματική Στέγη Περιστερίου, συμμετέχοντας στην τελική φάση του Πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής Κατηγορίας στο σκάκι και του Κυπέλλου Ελλάδας, έγραψε νέες χρυσές σελίδες στην ιστορία της στο ελληνικό σκάκι και στον περιστεριώτικο αθλητισμό.
Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας 2012-07-11
Στο Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 30/6 - 5/7 στο Ρίο της Αχαΐας με τη συμμετοχή 32 ομάδων από όλη την Ελλάδα, οι Περιστεριώτες κατέκτησαν το 3ο συνεχόμενο Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής και το δεύτερο double της ιστορίας τους ύστερα από εκπληκτική εμφάνιση.

Συγκεκριμένα, οι Περιστεριώτες πέτυχαν 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, φτάνοντας στο εντυπωσιακό συνολικό σκορ 51.5/70, αφού επικράτησαν διαδοχικά της ΑΕΚ με 9-1, του Σ.Ο. Ηρακλείου Κρήτης  με 7-3, την ΕΣ Θεσσαλονίκης με 7.5-2.5, τον Φυσιολάτρη Νίκαιας με 6.5-3.5, την Σ.Α.Κ. Αργοναύτης με 7-3, τον Σ.Ο. Καβάλας επίσης με 7-3 και τέλος την Σ.Α. Χανίων με 7.5-2.5.
Η ανωτερότητα και η ποιότητα των σκακιστών της ομάδας αναγνωρίστηκε από όλους τους φίλους του αθλήματος που συνεχάρηκαν θερμά τόσο τους πρωταγωνιστές αθλητές της ομάδας, για τη σπουδαία απόδοσή τους, όσο και τους υπεύθυνους της ομάδας για τη συμβολή τους στην καλλιέργεια και διάδοση του αθλήματος, για τη σπουδαία επιτυχία της κατάκτησης Πρωταθλήματος και Κυπέλλου και τέλος για την παρουσία αθλητών παγκόσμιας εμβέλειας, όπως της μοναδικής Judit Polgar, του ανερχόμενου παγκόσμιου αστεριού Fabiano Caruana, των κορυφαίων Ελλήνων Διεθνών αθλητών και όσων ταλαντούχων νεαρών Ελλήνων σκακιστών.
Με την Πρωταθλήτρια ομάδα αγωνίστηκαν συνολικά 14 σκακιστές όλων των κατηγοριών και συγκεκριμένα οι: Fabiano Caruana 2.5/5, Judit Polgar 3.5/4, Γιάννης Παπαϊωάννου 4/6, Χρίστος Μπανίκας (Αρχηγός) 5/6, Στέλιος Χαλκιάς 4.5/5, Αντρέας Τζερμιαδιανός 3/3, Βέρα Παπαδοπούλου 4/6, Γιάννης Μπέλλος (Αρχηγός) 2.5/4, Γιάννης Σταθόπουλος 4.5/6, Γιώργος Παπαδόπουλος 2/3, Φραγκίσκος Τσίρος 0.5/1, Ελένη Φράγκου 3/7, Ελισσάβετ Παπαθανασίου 5.5/7 και Ευγένιος Ιωαννίδης 7/7.
Κύπελλο Ελλάδας 2012
Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Αττικής, οι «Ιππότες» της Δυτικής Αθήνας, εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο final for του Κυπέλλου Ελλάδας με μία άνετη επικράτηση στον προημιτελικό γύρο επί του Σ.Ο. Ξάνθης μέσα στην Ξάνθη με 4-0 (Μπανίκας, Παπαϊωάννου, Χαλκιάς, Τζερμιαδιανός).
Στο final for που προηγήθηκε του Πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής Κατηγορίας στο Ρίο, η Π.Σ. κέρδισε στον ημιτελικό γύρο εύκολα τη Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς, με την ίδια σύνθεση που αγωνίστηκε και στην Ξάνθη και στο μεγάλο τελικό, ύστερα από πολύ όμορφο και συγκλονιστικό αγώνα, επικράτησε της σπουδαίας ανερχόμενης ομάδας και μετέπειτα δευτεραθλήτριας Σκακιστικής Ακαδημίας Κορινθίας «ο Αργοναύτης» με 2.5-1.5 (Caruana 1, Παπαϊωάννου 0.5, Μπανίκας 0.5, Χαλκιάς 0.5).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου