Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ο Έλληνας που Σχεδίασε το Αυτοκίνητο του 2025.



Ο 24χρονος φοιτητής Γιώργος Χρονάκης από την Κρήτη, κατέκτησε την πρώτη θέση στον ετήσιο διαγωνισμό  που αθλοθετούν για τους αποφοίτους οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, σχεδιάζοντας για λογαριασμό της Βρεττανικής ASTON MARTIN το πιο λειτουργικό, πιο ανταγωνιστικό και πιο αρμονικά συνδεδεμένο με την παράδοση της χώρας στην οποία απευθύνεται αυτοκίνητο, για την επόμενη 25ετία.

Όπως αναφέρει το Cretalive, ο νεαρός παράτησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου σπούδαζε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, για να ζήσει το όνειρο του. Και φοίτησε στην Αγγλία και στο φημισμένο COVENTRY UNIVERCITY ART END DESIGN και όχι μόνο ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του πριν μερικές εβδομάδες αλλά διέπρεψε κιόλας.

Το Cretalive μίλησε με τον 24χρονο φοιτητή και για τη μεγάλη του επιτυχία και τον ρώτησε πως την αντιμετωπίζει. Ο ίδιος προσγειωμένος και αρκετά...φιλοσοφημένος δείχνει τη διάθεση να ζήσει το όνειρο του και νατο δει να γίνεται πραγματικότητα: "η πορεία κάθε ανθρώπου στη ζωή είναι προδιαγεγραμμένη. Εμείς απλά οφείλουμε να έχουμε τα μάτια ανοιχτά, να βλέπουμε και να ξεχωρίζουμε αυτά για τα οποία έχουμε επιλεγεί και να τα ακολουθούμε". Και συμπληρώνει με νόημα: " μέσα απ΄αυτή τη διαδικασία νιώθουμε ικανοποίηση και μόνο τότε έχουμε εκπληρώσει τους στόχους μας".

Μάλιστα στο σκεπτικό της επιτροπής που βράβευσε τον Γιώργο Χρονάκη οι αξιολογητές του σημείωσαν με έμφαση πως "το χωρίς φόρμα αυτοκίνητο εισάγει τις κατά παραγγελία ιδιότητες της ατέλειας και της παροδικότητας για να δημιουργήσει μια πνευματική σχέση μεταξύ του ιδιοκτήτη και του οχήματος" για να προσθέσει πως το βραβευμένο μοντέλο "αξιοποιεί την Γιαπωνέζικη αισθητική, που είναι τόσο θεμελιώδης όσο και η Ελληνική αισθητική στη Δύση.



πηγή:http://olafree.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου