Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ : "Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ" του Antoine de Saint Exupery.


Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012, 9:30 μ.μ.


Ο Μικρός Πρίγκιπας,  αν  και θεωρείται παιδικό βιβλίο, απευθύνεται σε όλους.      

Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του - που έχει πάθει βλάβη - στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί (το Μικρό Πρίγκιπα), γνωρίζονται και γίνονται φίλοι.  Ο καινούργιος του φίλος σιγά-σιγά τού διηγείται την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες, όπου υπάρχουν άνθρωποι ματαιόδοξοι, εγωκεντρικοί και δυστυχισμένοι, αλλά και κάποιοι (ελάχιστοι) περισσότερο "ανθρώπινοι". Δεν ξεχνάει ποτέ και με τίποτα τις ερωτήσεις που έχει υποβάλει, ενώ ο ίδιος, αντίθετα, δεν συνηθίζει ν' απαντάει στις ερωτήσεις των άλλων. Απλός , λιτός και σωστός στη κρίση του, οπως ολα τα παιδιά , που βλέπουν με την καρδιά τους, βάζει σε αμηχανία τον Πιλότο - αφηγητή, οταν τον συναντάει στην ερημο της φαντασίας του, απογυμνωμένο απο ορθή σκεψη και με ελλειψη δυναμικής να επιδιορθώσει το αεροπλάνο του, για να συνεχίσει το ταξίδι του στον κόσμο. 


Μολονότι υποτίθεται ότι είναι παιδικό βιβλίο, ο Μικρός Πρίγκιπας κάνει μερικές βαθυστόχαστες παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση. Η ουσία του βιβλίου περιέχεται στα μηνύματα – κλειδιά, που βγαίνουν από το στόμα της αλεπούς προς τον μικρό Πρίγκιπα: ‘’Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Το ουσιώδες είναι αόρατο για τα μάτια’’... "Είσαι υπεύθυνος για πάντα, γι' αυτό που έχεις εξημερώσει"...  "Ο χρόνος που πέρασες με το τριαντάφυλλό σου είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό για σένα". Το έργο τελειώνει με την υπόδειξη του Πιλότου (συγγραφέα) πως ο Μικρός Πρίγκηπας ειναι πάντα κοντά μας, φτάνει να τον αποδεχτούμε και θα μας οδηγήσει στο φωτεινό, γεμάτο Αγάπη και Ελπίδα, μονοπάτι της ζωής. Αρκεί να τον δούμε με τα μάτια της καρδιάς μας...

Το έργο ‘’Ο Μικρός Πρίγκηπας’’ είναι ένα υπέροχο δημιούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Εκδόθηκε το 1943, λίγο πριν το χαθεί ο συγγραφέας του σε μια αναγνωριστική πτήση πάνω από τη Μάγχη. Από τότε έχει μεταφραστεί σε αμέτρητες γλώσσες και έχει διαβαστεί απο εκατομμύρια αναγνώστες μικρούς και μεγάλους. Είναι το τρίτο σε πωλήσεις βιβλίο παγκοσμίως, από τότε που εφευρέθηκε η τυπογραφία, ενώ έχει γίνει και ταινία κινουμένων σχεδίων.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Κείμενα: Χρίστος Κόκκινος - Γιάννης Οικονομίδης
Σκηνοθεσία: Χρίστος Κόκκινος ,     Σκηνικά - Κοστούμια: Κάρολος Ρωμούσης
Χορογραφίες: Γιώργος Τότσιος ,      Μουσική: Γιώργος Θεοχαρόπουλος .

ΔΙΑΝΟΜΗ
 :
Μικρός Πρίγκηπας: Λήδα Σαμουηλίδου , Πιλότος: Κωνσταντίνος Τσαλής
Λουλούδι και Αλεπού: Αννα Σταματουλάκη ,  Φαναρανάφτης: Γρηγόρης Σερμπής
Βασιλιάς: Χρίστος Κόκκινος ,   Ματαιόδοξος και Φίδι: Γιώργος Τσακίρης
Επιχειρηματίας: Βαγγέλης Μουρίκης  


Τιμές εισιτηρίων
: 10 €
                    

Προπώληση εισιτηρίων:
•    Cine Πετρούπολις,  Λ.Πετρουπόλεως 168 -  210 5012391 (7:00 μ.μ.  – 12:00 μ.μ.)
•    Δημαρχείο Πετρούπολης 25ης Μαρτίου & Κ.Βάρναλη  (Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου