Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Open Day του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στις 26 Μαΐου 2013.

Τι είναι το Open Day;

Είναι μια μουσική γιορτή που προετοιμάζεται κάθε χρόνο με την ιδιαίτερη φροντίδα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας και των καθηγητών του.
Μια μοναδική ευκαιρία ψυχαγωγίας, ενημέρωσης, επιμόρφωσης, ανοιχτή και ελεύθερη για όλους, που περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες: 
● Δοκιμαστικά μαθήματα
● Σεμινάρια
● Ενημέρωση για όλα τα μουσικά όργανα
● Συναντήσεις με τους καθηγητές μας
● Συναυλίες


Σε ποιους απευθύνεται;
Σε όλους, όσοι ενδιαφέρονται για τη μουσική και για τη μουσική εκπαίδευση, όποια κι αν είναι η ηλικία τους.
Παιδιά, εφήβους, αλλά και ενήλικες.
Χρειάζεται να δηλώσει κάποιος συμμετοχή;
Όχι, δεν χρειάζεται να δηλώσει συμμετοχή, εφόσον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει κάποιο από τα σεμινάρια ή τις συναυλίες ή απλώς να συναντηθεί με καθηγητές του Ωδείου για ενημέρωση. Αρκεί να ενημερωθεί για τις διαφορετικές δραστηριότητες και το ωράριό τους από το αναλυτικό πρόγραμμα.
Ναι, πρέπει να δηλώσει συμμετοχή
α) εφόσον επιθυμεί να παρευρεθεί στα δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα για βρέφη από 10 μηνών και νήπια έως 6 ετών. Στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να κρατήσει τηλεφωνικώς θέση στο παράρτημα που τον ενδιαφέρει.
β) εφόσον επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή στα δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα που θα γίνουν για όλα τα μουσικά όργανα.
Πώς δηλώνει κάποιος συμμετοχή;
Με ένα απλό τηλεφώνημα στο παράρτημα που τον εξυπηρετεί.
Τι μπορούν να κερδίσουν οι παρευρισκόμενοι;
Δωρεάν μουσικά όργανα, δωρεάν εγγραφή και υποτροφίες φοίτησης.
Πού & Πότε;
Στο κεντρικό του Ωδείου Φίλιππος Νάκας
ΑΘΗΝΑ Ιπποκράτους 41, τηλ. 210 3634000
και στα παραρτήματα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ν. Πλαστήρα 47, Χαριλάου, τηλ. 2310 320560
ΠΑΤΡΑ Μαιζώνος 5, τηλ. 2610 225552
ΙΩΑΝΝΙΝΑ Μιχ. Αγγέλου 29 & Χαρ. Τρικούπη, τηλ. 26510 25141

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2013. Μην το χάσετε!



Τι θα δείτε και θα ακούσετε:
Αθήνα, Ιπποκράτους 41
Στο θέατρο του Ωδείου θα γνωρίσετε όλα τα μουσικά όργανα με μικρές παρουσιάσεις από τους μαθητές μας και θα παρακολουθήσετε:  Ανοιχτή πρόβα της Χορωδίας του Ωδείου, το 'Τριφυές δρώμενο σε αστικό τοπίο' - παρουσίαση των παιδιών της τάξης θεωρίας (υπεύθυνη καθηγήτρια, Βίβιαν Ματσούκα), συναυλία του 15μελούς κιθαριστικού συνόλου του Ωδείου 'Κίθαρις', Συναυλία της Ορχήστρας Εγχόρδων του Ωδείου.
Στο Nakas Cafe θα ακούσετε συναυλίες από μαθητές άρπας, φλάουτου και σαξοφώνου, λυρικούς τραγουδιστές σε Lieder και άριες, συναυλία των μικρών μαθητών junior strings κ.ά.
Στην Αίθουσα 450 θα παρακολουθήσετε παρουσιάσεις - σεμινάρια ηλεκτρικής κιθάρας του Γιώργου Κρομμύδα, ντραμς του Σπύρου Παναγιωτόπουλου και του Ηλία Δουμάνη, παραδοσιακού κλαρίνου του Γιώργου Κωτσίνη, παραδοσιακού βιολιού του Γιώργου Μαρινάκη.
Σε άλλους χώρους του ωδείου θα γίνουν εξίσου ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις - σεμινάρια: φωνητικά σύνολα με την Μαρίνα Σάττι, ηλεκτρική κιθάρα με τον Γιώτη Σαμαρά, φωνητική έκφραση με τη Μάρθα Μορελεόν, ηλεκτρικό μπάσο και μοντέρνα αρμονία με τον Γιάννη Άννινο, ear training με τον Γιάννη Αρζιμάνογλου, Μουσική Τεχνολογία με τον Γιώργο Κόλτσου. Στη διάθεση των ενδιαφερομένων θα βρίσκονται καθηγητές όλων των μουσικών οργάνων, καθώς επίσης και οι υπεύθυνες των τμημάτων μουσικοθεραπείας και  προετοιμασίας για την εισαγωγή στα μουσικά σχολεία.
Και, όπως κάθε χρόνο, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, θα γίνονται τα δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα για τα συστήματα βρεφονηπιακής και νηπιακής μουσικής αγωγής, με τη συμμετοχή γονέων και παιδιών που θα έχουν δηλώσει τηλεφωνικώς την πρόθεσή τους να τα παρακολουθήσουν.
Μία εβδομάδα πριν από το Open Day θα ανακοινωθούν ακριβείς ώρες για όλα τα δρώμενα.
Στο τέλος της ημέρας θα γίνει η κλήρωση για τις υποτροφίες φοίτησης στο Ωδείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου