Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Συγκινητική η Προσφορά Τροφίμων και Φαρμάκων στη Συναυλία Αλληλεγγύης στο Περιστέρι.


ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ

 ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 

Περισσότεροι από δεκαπέντε χιλιάδες (15.000Περιστεριώτες και πολίτες απ' όλη την Αττική συγκεντρώθηκαν και παρακολούθησαν τη μεγαλύτερη συναυλία αλληλεγγύης, που διοργανώθηκε στις 20 Μαΐου 2013 στο Άλσος Περιστερίου από την Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος και τον Δήμο Περιστερίου.

Για πρώτη φορά, τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού έδωσαν αφιλοκερδώς το «παρών» για τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο της πόλης Περιστερίου.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης χαιρετίζοντας την ανεπανάληπτη βραδιά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του να μην υπάρξει ούτε ένας Περιστεριώτης χωρίς φαγητό, σ' αυτήν τη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης.

Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες μέσα και έξω από το Άλσος, όπου έφτανε το μάτι, χιλιάδες κόσμου κάθε ηλικίας παρακολουθούσαν τη συναυλία αλληλεγγύης στα δύο θέατρα «Τέχνη στην Πέτρα» και «Ελιά και Δάφνη», αλλά και σε άλλα σημεία που είχαν στηθεί μεγάλες οθόνες. 

Συγκινητικές σκηνές εκτυλίχθηκαν όταν οι πολίτες έφθαναν στην είσοδο του Άλσους φέρνοντας μαζί τους τρόφιμα και φάρμακα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, γεμίζοντας τα φορτηγά του Δήμου Περιστερίου.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) στην αγορά διάφορα μαγαζιά άδειασαν, αφού οι άνθρωποι έπαιρναν κιλά χύμα ρύζι, μακαρόνια και άλλα είδη. «Πάμε Περιστέρι, ξέρετε πού είναι να έρθετε;» έλεγαν κάποιοι στους υπαλλήλους ενώ τα ψώνιζαν.
Στη συναυλία τραγούδησαν με αλφαβητική σειρά οι: Αγάθωνας, Χάρις Αλεξίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Πέτρος Γαϊτάνος, Γλυκερία, Μελίνα Κανά, Δημήτρης Κοντογιάννης, Αντώνης Κυρίτσης, Κώστας Μακεδόνας, Γιώργος Μαργαρίτης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μανώλης Μητσιάς, Βασίλης Λέκκας, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Διονύσης Τσακνής, Μπάμπης Τσέρτος, Χρήστος Τσιαμούλης, Λάκης Χαλκιάς, ενώ η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από τον Γρηγόρη Βαλτινό.

Τέλος, δεν παρέλειψε ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης, σε μήνυμά του, να ευχαριστήσει ανοικτά  όλους τους τραγουδιστές και μουσικούς, καθώς και τους χιλιάδες πολίτες που πρόσφεραν από το υστέρημά τους για να γεμίσουν τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν αυτό που πρέπει, στον συνάνθρωπο και στον συμπολίτη που η ζωή δεν φάνηκε δίκαιη μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου