Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ευεργετικός ο Χυμός Παντζαριού στη Μείωση της Αρτηριακής Πίεσης.



Η κατανάλωση ενός φλιτζανιού χυμού από παντζάρι μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Hypertension».
Ειδικότερα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 15 ασθενείς και έδειξε ότι η κατανάλωση 250ml χυμό παντζαριών μείωσε την υψηλή αρτηριακή πίεση κατά 10 mmHg σε, φέρνοντας, μάλιστα, ορισμένους από αυτούς στα φυσιολογικά όρια.
Πιο εμφανής μετά από 3 - 6 ώρες, η επίδραση μπορούσε να εντοπιστεί μια ημέρα μετά, ενώ οι επιστήμονες δήλωσαν, ότι το νιτρικό άλας που περιέχεται στο παντζάρι διευρύνει τα αγγεία και βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου