Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Γουλανδρή.


ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΊΟΥ: Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!

Το ερχόμενο Σάββατο 18 Μαίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο, σας περιμένουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων!
Tο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας - Κέντρο ΓΑΙΑ έχει ετοιμάσει για σας μια συναρπαστική ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, με πολλά και διαφορετικά προγράμματα για όλη την οικογένεια:

• Στον μοναδικό κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, στην έκθεση «Κλιματική Αλλαγή και Μνημεία», οι «μαχητές του Πλανήτο» θα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους με ξενάγηση, χειροτεχνίες, περιβαλλοντικά παιχνίδια και σχετικό θεατρικό παιχνίδι από τον Μύθο του Ιάσωνα.
• Στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο του Κέντρου ΓΑΙΑ, θα λάβει χώρα η πρεμιέρα παράστασης βασισμένης στην έκθεση «Κλιματική Αλλαγή και τα Μνημεία» από το Θέατρο Σκιών – Καραγκιόζη των Θανάση και Κώστα Σπυρόπουλου.
• Τα εργαστήρια Βοτανικής, Χερσαίας Ζωολογίας και Υδροβιολογίας θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό, για να μοιραστούν τα «μυστικά» τους ! Οι επιστήμονες – υπεύθυνοι τμημάτων θα μιλήσουν για τη σημασία και την αξία των συλλογών και θα εξηγήσουν πως αυτές δημιουργούνται και συντηρούνται.
• Στην βιβλιοθήκη του Κέντρου ΓΑΙΑ θα υπάρχει ένα δημιουργικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού με θέμα «Φτιάχνω ένα βιβλίο για το περιβάλλον».
• Η Περιοδική έκθεση «Ιπποκρατική Ιατρική δια μέσου των Αιώνων», θα είναι ανοιχτή για να την επισκεφτείτε
• Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Σαρανταβότανο» για τα ελληνικά αρωματικά φυτά.
Και όπως πάντα, στο καφέ «Αμμωνίτες», θα μπορέσετε να κάνετε ένα ευχάριστο διάλλειμα.


Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο ΓΑΙΑ: Όθωνος 100, Κηφισιά.
Τηλ. 210 8015870

πηγή:www.facebook.com/pages/Goulandris-Natural-History-Museum/208850592466582?fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου