Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ο Δήμος Αχαρνών Συμμετέχει στον 1ο ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ “GRECO FESTIVAL”.



Ο Δήμος Αχαρνών συμμετέχει στον 1ο ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ “GRECO FESTIVAL” που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με θέμα το περιβάλλον, τον Σεπτέμβριο του 2013. Βασικός άξονας του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα περιβάλλοντος.
Το αντικείμενο της Διαγωνιστικής Διαδικασίας θα είναι η σύνθεση και συγγραφή μουσικού κομματιού με θέμα το περιβάλλον, από σχολεία, από group νέων ή και με ατομικές συμμετοχές.
Καλείστε λοιπόν να εμπνευστείτε ένα τραγούδι για το περιβάλλον και να δηλώσετε συμμέτοχη ώστε να εκπροσωπήσετε τον ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ στον τελικό διαγωνισμό τον Σεπτέμβριο.

Η Περιφερειακή Ενότητα που θα λάβει χώρα το 1ο Festival θα είναι η Ανατολική Αττική. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν 13 Δήμοι της Ανατολικής Αττικής.
Κάθε Δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής θα εκπροσωπηθεί στη διαγωνιστική διαδικασία με ένα μουσικό κομμάτι το οποίο θα αναδειχτεί με τη διενέργεια διαγωνισμού σε δημοτικό επίπεδο.
Η κριτική Δημοτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, θα αποτελείται από αντιπρόσωπο της Περιφέρειας, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού, τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου και μικρών αστικών παρεμβάσεων,καθώς και γνωστούς καλλιτέχνες και καθηγητές μουσικής.
Κάθε νικητής ανά Καλλικρατικό δήμο θα διαγωνιστεί με τους άλλους νικητές (Σύνολο 13 νικητές από τα ημιτελικά) και θα διαγωνιστούν για το ποιος θα είναι ο τελικός νικητής.
Στο Δήμο Αχαρνών θα βραβευτούν όλες οι συμμέτοχες, ενώ θα υπάρξουν δώρα για τους τρεις πρώτους.
Ο Πρώτος Νικητής του νεανικού μουσικού διαγωνισμού εκτός ότι το τραγούδι του θα γίνει το επίσημο τραγούδι της Περιφέρειας Αττικής για το Περιβάλλον θα του δοθούν και τα υλικά μέσα για να κάνει το πρώτο του δισκογραφικό βήμα.
Στις 5 Ιουνίου 2013, ημέρα Τετάρτη, όπου είναι η Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Αχαρνών θα συμμετέχει με εκδηλώσεις για το Περιβάλλον οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής στο Διαγωνισμό
  • Συμμέτοχη μπορεί να δηλώσουν Νέοι και νέες από 15 έως 30 ετών σε ατομικές ή ομαδικές συμμέτοχες καλούνται να γράψουν το δικό τους τραγούδι (στίχους και μουσική) για το περιβάλλον και να το “εκτελέσουν” ζωντανά σε έναν live διαγωνισμό στο Δήμο μας.
  • Η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού στον Δήμο Αχαρνών είναι στις 29/06/2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 20:30. Παράλληλα θα πλαισιωθεί και από άλλες Πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  • Συμμέτοχες θα γίνονται δέκτες μέχρι 10/06/2013.
  • Δικαίωμα συμμετοχής - ομαδικής ή ατομικής - έχουν νέοι του δήμου από 15-30 ετών, ή και άνω των 30 ετών με την προϋπόθεση ότι τα περισσότερα άτομα από το μουσικό σύνολο που θα παρουσιαστεί θα είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών, οι οποίοι και θα συνθέσουν μουσικά κομμάτια και στίχους με θέμα το περιβάλλον.
  • Δήλωση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο Δημαρχείο Αχαρνών και συγκεκριμένα στο Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, στο Γραφείο Τύπου, καθώς και στο portal του Δήμου (www.acharnes.gr). Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2132072527 & 2102415326 - 538.
  • Το υποβαλλόμενο υλικό πρέπει να συνοδεύεται α) από τη συμπληρωμένη ειδική αίτηση συμμετοχής (αυτό το έντυπο) που βρίσκεται (http://www.acharnes.gr) με τις πληροφορίες: ονοματεπώνυμο, ηλικία, στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση email, ταχυδρομική διεύθυνση) β) demo του τραγουδιού. Τόσο την αίτηση συμμετοχής όσο και το demo μπορείτε, να τα παραδώσετε στο Δημαρχείο Αχαρνών, Φιλαδελφείας και Μπόσδα 87, στο Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, στον κ. Νικόλαο Τσουκλίδη ή στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Αχαρνών στην κα Μαρία Δέδε.
  • Απαγορεύεται αυστηρά η συμμετοχή επαγγελματία συνθέτη ή μουσικού. Τα στοιχεία θα διερευνώνται διεξοδικά τόσο από τον Δήμο όσο και από την Κεντρική Επιτροπή όπου και θα δίνεται η τελική έγκριση συμμετοχής.
Εκπρόσωπος του Δήμου Αχαρνών στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, η οποία θα επιλέξει το καλύτερο τραγούδι από τους 13 Καλλικρατικούς Δήμους της Ανατολικής Αττικής, είναι ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού, κος Μιχάλης Βρεττός, τηλέφωνο επικοινωνίας: 6982500000.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό στην ιστοσελίδα www.grecofestival.com 
Επισκεφτείτε τη σελίδα του Δήμου Αχαρνών για περισσότερες πληροφορίες και για την αίτηση συμμετοχής:http://www.acharnes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου