Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

36η Γιορτή Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως με Σύνθημα «Με διάβασες; Χάρισέ με! Χαρίστε Ένα Βιβλίο, Σώστε μια Βιβλιοθήκη».


Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει στο Πεδίον του Άρεως την 36η Γιορτή Βιβλίου. Η Γιορτή θα διαρκέσει από τις 24 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου 2013 με κύριο στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες.
Με κεντρικό σύνθημα : «Με διάβασες; Χάρισέ με! Χαρίστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη» συνεχίζεται για τρίτη χρονιά η προσπάθεια ενίσχυσης των βιβλιοθηκών της χώρας μας. Τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν φέτος θα συμβάλλουν στη δημιουργία βιβλιοθήκης στην Φολέγανδρο και θα ενισχυθούν οι  βιβλιοθήκες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας και του Τμήματος Νέων της Κεντρικής Φυλακής Γυναικών Κορυδαλλού.


Ο Σ.Ε.Β.Α., στην προσπάθεια αναβάθμισης της Γιορτής προγραμματίζει πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας, σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, έκθεση φωτορεπορτάζ, σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, παρουσιάσεις βιβλίων, εκδηλώσεις για παιδιά, σεμινάρια αυτοματικής γραφής, προβολή ντοκιμαντέρ (ευγενική προσφορά του Αρχείου της ΕΡΤ) και ταινιών, στα πλαίσια του αφιερώματος «Bιβλία που έγιναν ταινίες” (ευγενική προσφορά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Feelgood Entertainment A.E.), θεατρικές παραστάσεις- αναλόγια, κ.λπ. Για το σκοπό αυτό, θα υπάρχει
ειδικός χώρος που θα φιλοξενεί τις δράσεις αυτές. Οι θεματικές ενότητες της φετινής Γιορτής είναι τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καβάφη και τα 50 χρόνια από την απονομή του βραβείου νόμπελ στο Γιώργο Σεφέρη (θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και προβολή ντοκιμαντέρ).

Ωράριο Λειτουργίας: 
Δευτέρα – Πέμπτη 6:00 μ.μ.–10:00 μ.μ.
Παρασκευή – Σάββατο 6:00 μ.μ.–10:30 μ.μ.                      
Κυριακή 11:00 π.μ. – 2:30 μ.μ. & 6:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.

ΠΗΓΗ:www.seva.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου