Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Διήμερο Αφιέρωμα «Φτιάχνω το πιο νόστιμο & θρεπτικό πρωινό»


To Σωματείο «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» και τα Μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ προσκαλούν τα παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων και τις οικογένειές τους στο Παιδικό Μουσείο το Σάββατο 10 & την Κυριακή 11 Μαΐου και ώρες 10:00 – 15:00 για να ετοιμάσουν το πιο νόστιμο και θρεπτικό πρωινό.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα :
*«Φτιάχνω το δικό μου πρωινό», στο έκθεμα «Η Αγορά»,
*«Η τέχνη της αρτοποιίας», στο Εργαστήρι
*«Τα πιο νόστιμα μπισκότα», στο έκθεμα «Κουζίνα, ανακαλύπτω τον κόσμο του   
     μπισκότου»,

*«Το ντόμινο της ισορροπημένης διατροφής», στο έκθεμα «Γεια σου, Πυθαγόρα!»,
*«Ανακαλύπτω την ιστορία των μπισκότων Παπαδοπούλου», στο έκθεμα «Σοφίτα»,
και οι οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με πρώτες ύλες, να παρασκευάσουν τα δικά τους μπισκότα και ψωμί, να ενημερωθούν για την πυραμίδα της διατροφής μέσα από το παιχνίδι, να ανακαλύψουν τη σημασία του πρωινού γεύματος και της Μεσογειακής διατροφής και να γνωρίσουν τη γλυκιά ιστορία των μπισκότων Παπαδοπούλου μέσα από ένα διαδραστικό παραμύθι.
Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι ελεύθερη ενώ
δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται την ίδια μέρα στην υποδοχή του Μουσείου.
To Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα και είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που επιδιώκει εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς. Βασικός σκοπός του σωματείου είναι να βοηθήσει όλα τα παιδιά, από την προσχολική τους ηλικία, να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες, οι οποίοι με σεβασμό για την ατομικότητά τους θα αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση και την αίσθηση της ανάγκης να συμβάλλουν στην κοινότητα που ζούνε. Παράλληλα, το 1994 δημιούργησε το Παιδικό Μουσείο που λειτουργεί με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
Η εταιρεία Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ υποστηρίζει το εκπαιδευτικό έργο του Ε.Π.Μ. από το 1997 με τη χορηγία του εκθέματος «Κουζίνα, ανακαλύπτω τον κόσμο του μπισκότου». Στα 17 χρόνια λειτουργίας του εκθέματος περισσότερα από 500.000 παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί το έχουν επισκεφτεί και έχουν περάσει ώρες γεμάτες δημιουργία, γνώση και διασκέδαση.
πηγή : http://www.cityofathens.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου