Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Δράσεις με Δωρεάν Συμμετοχή στο Μουσείο Πειραμάτων.

Αυτή την Κυριακή 18 Μαΐου, γιορτάζουμε όλοι μαζί τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων! Παράλληλες δράσεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους με δωρεάν συμμετοχή! 
11:30-12:30: Γιόγκα γέλιου από το Θέατρο Ρετρό για παιδιά 4-9 ετών
Η Γιόγκα του Γέλιου (Laughter Yoga) είναι μία τεχνική προσανατολισμένη στη σωματική άσκηση. Συνδυάζουμε απλές ασκήσεις γέλιου, ήπιες αναπνοές και ασκήσεις stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα, τραγούδι, και πάνω απ’ όλα παιδική διάθεση και το αποτέλεσμα είναι γέλιο που ρέει κατευθείαν από την καρδιά! Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η διάθεση και η υγεία και αυξάνεται η ευεξία μας!
12:30-13:30: Ζωραφική προσώπου από το Θέατρο Ρετρό για παιδιά 4-9 ετών

Αναλαμβάνουμε τη μεταμόρφωση σας! Νεράιδες, πειρατές, σχέδια για μικρούς και μεγάλους! Τα χρώματα και τα υλικά είναι ιδιαίτερα ασφαλή και φεύγουν εύκολα με νερό. Διασκεδάστε το!
12:00-13:00: Παρουσίαση του βιβλίου “Μάγισσα Ραδίκλεια: ένας μπούφος στο φλυντζάνι” από τις εκδόσεις Polaris για παιδιά 5-7 ετών
Η μάγισσα Ραδίκλεια μοιράζεται τις ιδέες της για ξόρκια με το γάτο της! Μόνο που αυτός δε μοιράζεται τίποτα μαζί της μόνο νιαουρίζει και γλείφεται, πράγμα που την κάνει έξω φρενών! Η ιστορία τους ζωντανεύει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, μπροστά στα μάτια των παιδιών!
12:00-13:00: Παρουσίαση του βιβλίου ¨Αρτεμίσιο, το έπος της θάλασσας” για παιδιά 8-11 ετών από τις εκδόσεις Ελληνική Άνοδος
Ένα ξεχωριστό βιβλίο για μικρούς και μεγάλους μας παρουσιάζει μία από τις πιο λαμπρές πολεμικές σελίδες της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, τη ναυμαχία στο Αρτεμίσιο. Ακολουθώντας τις ιστορικές λεπτομέρειες έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε όλη την αλήθεια για το Θεμιστοκλή, το Λεωνίδα και τους 300, την Αρτεμισία, τη βασίλισσα Γοργώ και φυσικά για τον τρομερό στρατό των Περσών.
11:45-12:00, 12:15-12:30, 12:45-13:00: Top – 10 αγαπημένα επιστημονικά παιχνίδια (για παιδιά 3 – 103 ετών!!!)
Τα πιο αγαπημένα και γνωστά επιστημονικά παιχνίδια είναι εδώ για να μας καταπλήξουν! Δε χρειάζεται να ξέρουμε τους νόμους της φυσικής και τις εξισώσεις των μαθηματικών. Τα μόνα απαραίτητα συστατικά επιτυχίας είναι το κέφι, η όρεξη για μ άθηση και φυσικά, η αγάπη για τις επιστήμες.
Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  
Ο χώρος ανοίγει για το κοινό, 10΄ πριν την έναρξη των προγραμμάτων.
πηγή : http://www.mouseiopeiramaton.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου