Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Δήμος Πετρούπολης : Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας 2014


«Όπου υπάρχει ανθρώπινη κοινωνία, εκδηλώνεται το ασυγκράτητο πνεύμα της παράστασης. Γέννημα της κοινότητας, φορά τις μάσκες και τα κοστούμια των διαφορετικών παραδόσεων μας. Χρησιμοποιεί τις γλώσσες, τους ρυθμούς και τις χειρονομίες μας, και καταργεί τον χώρο ανάμεσα μας.[...]Μαζευόμαστε για να θυμηθούμε, για να γελάσουμε και να σκεφτούμε. Για να μάθουμε, να επιβεβαιώσουμε και να φανταστούμε. Για να θαυμάσουμε τις τεχνικές επιδεξιότητες και για να ενσαρκώσουμε θεούς. Για να κοπεί σε όλους μας η ανάσα με την ικανότητά μας να αναγνωρίσουμε την ομορφιά, τη συμπόνια και τα τερατουργήματα. Ερχόμαστε για να ενεργοποιηθούμε και για να πάρουμε δύναμη.» 

 
Μπρετ Μπέϊλι
Νοτιοαφρικανός θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και σκηνογράφος
Απόσπασμα από το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2014
 
Με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από την Τετάρτη 7 Μαΐου, ανοίγει και φέτος η αυλαία για το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας, που έχει θεσμοθετήσει και διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης. Συμμετέχουν θεατρικές ομάδες κάθε ηλικιακής βαθμίδας, και τα τμήματα πολιτισμού του Δήμου. Παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει καθημερινά, η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας επιμένει να απαντά στην κρίση με πολιτισμό, με δημιουργικότητα, με συλλογικότητα. 

Η μεγάλη αυτή διοργάνωση, που φέτος φιλοξενεί τριάντα δύο σχολεία της Πετρούπολης, και τις ομάδες χορού, θεάτρου και μουσικής προπαιδείας του Δήμου, απλώνεται χρονικά από τις αρχές Μαΐου έως τις αρχές Ιουλίου, και φιλοξενείται στο Θέατρο Πέτρας και στις αίθουσες εκδηλώσεων των σχολείων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 


Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ : http://www.petroupoli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου