Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ημέρες Δράσεων στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στα Πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.


18 Μαΐου Διεθνής Ημέρα Μουσείων
«Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν»
 
 
Πρόγραμμα Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου 2014
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θέμα: «Οι συλλογές των Μουσείων μας ενώνουν», αφιερώνει τέσσερις (4) ημέρες δράσεων:
 
Tετάρτη 14 & Πέμπτη 15 Μαΐου 
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου πραγματοποιεί για πρώτη φορά διαγωνισμό συγγραφής και παράστασης θεατρικών μονολόγων με τίτλο «Το Θέατρο στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου». Πρόκειται για την παράσταση θεατρικών μονολόγων που έχουν γράψει και προετοιμάσει θεατρικές ομάδες/καλλιτέχνες γύρω από τις θεματικές που πραγματεύεται το Mουσείο.
Οι παραστάσεις λαμβάνουν χώρα μέσα σε κτίρια του παλαιού εργοστασίου φωταερίου, που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης των συγγραφέων και αποτελεί το φυσικό σκηνικό των παραστάσεων. Από τους 49 μονολόγους που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό επιλέχθηκαν από επιτροπή αξιολόγησης οι οκτώ καλύτεροι, οι οποίοι θα τεθούν αρχικά στην κρίση του κοινού και μετά η επιτροπή θα επιλέξει ανάμεσα στις καλύτερες παραστάσεις του κοινού εκείνη που θα λάβει το έπαθλο.  


Στόχος της διοργάνωσης είναι να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό που θα παρακολουθήσει τις παραστάσεις και να δώσει στην καλλιτεχνική κοινότητα την ευκαιρία να παρουσιάσει τη δική της ερμηνευτική προσέγγιση. Συνδυάζοντας τη μουσειακή εμπειρία με την καλλιτεχνική δημιουργία, οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν!
Ημερήσιο εισιτήριο  3
Σημεία προπώλησης:  Πωλητήριο Βιομηχανικού Μουσείο Φωταερίου, 210 3460981
Ημέρες και ώρες:  Πέμπτη (8 Μαΐου) έως και Κυριακή (12 Μαΐου) 11:00-17:00
                                  Δευτέρα (13 Μαΐου) κλειστά
                                  Τρίτη (14 Μαΐου) 11:00-17:00
                                  Τετάρτη (15 Μαΐου) 16:00-20:00


Παρασκευή 16 Μαΐου

«Μικροί Εργάτες στο Εργοστάσιο Φωταερίου της Αθήνας». Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας από 9 έως 12 ετών. Το καθήκον τους είναι: Να φωτίσουν το κέντρο της πόλης παράγοντας φωταέριο! Από τις 20.00 - 22.00 τo βράδυ, τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στο εργοστάσιο φωταερίου, να μάθουν για τη γραμμή παραγωγής και να συμβάλλουν ουσιαστικά στην παραγωγή ενέργειας.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απαιτεί από τους μικρούς «εργάτες» να φοράνε ρούχα άνετα, να έχουν μαζί τους ένα μικρό κολατσιό και να έχουν οπωσδήποτε κοιμηθεί το μεσημέρι της ίδιας μέρας ώστε να είναι έτοιμοι για δουλειά!
Η αποστολή τους δεν θα είναι εύκολη γιατί διάφορα θέματα μπορεί να προκύψουν που θα εμποδίσουν τη διαδικασία παραγωγής φωταερίου. Οι συμμετέχοντες όμως πρέπει να τα επιλύσουν για να φωτίσουν την Αθήνα!
Κόστος συμμετοχής  1
Περιορισμένος αριθμός θέσεων – Για κρατήσεις 210 3475535 (καθημερινά 10:00-17:00)
 

Κυριακή 18 Μαΐου
Είσοδος ελεύθερη στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Σύνδεση με τις δράσεις της Τεχνόπολης, στα πλαίσια της εκδήλωσης«Κυριακές στην Τεχνόπολη με δράσεις για όλους» 
11.00 – 12.00      Ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (αφετηρία συνάντησης Καμινάδα Γ)
12.00 – 13.00      Θεατρικό παιχνίδι «Η Αθήνα τότε και τώρα! Μια φωτογραφία πολλές ιστορίες!» από τις Μικρές Ιστορίες («Κεντρική Αυλή»)
13.00 – 14.00      Ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (αφετηρία συνάντησης Καμινάδα Γ)
Είσοδος ελεύθερη

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου - Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου