Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Δωρεάν Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στο Δήμο Περιστερίου.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Πόλη φωτεινή, γιορτινή, αισιόδοξη!

Ο Δήμος Περιστερίου φοράει το γιορτινό του χαμόγελο και σε πείσμα των καιρών βάζει στόχο να διατηρήσει φωτεινά τα χαμόγελα μικρών και μεγάλων, γεμίζοντας την πόλη μας χρώμα και αισιοδοξία.


Το εορταστικό κλίμα που δημιουργεί και φέτος ο Δήμος μας τον κάνει πρωταγωνιστεί σε Πανελλαδικό επίπεδο και το χαρμόσυνο μήνυμα που εκπέμπει φιλοδοξεί να ενισχύσει εκτός άλλων και την εμπορική κίνηση της τοπικής αγοράς, προσελκύοντας επισκέπτες από άλλες περιοχές, λόγω της εύκολης πρόσβασης από τη λειτουργία των δύο νέων σταθμών Μετρό. 


Η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου μετατρέπεται σε «Χριστουγεννιάτικη Πολιτεία» με τη δημιουργία (μέσω ειδικών εφέ) μιας μοναδικής ατμόσφαιρας που ενυπάρχει στον χώρο και με τα κατάλληλα οπτικά και σκηνικά εφέ, καθώς και οι επάλληλοι δακτύλιοι δίνουν την αίσθηση, ενός έναστρου ουρανού σ' όλη την πλατεία.

Γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα διαχέουν ειδικό ατμοσφαιρικό φως, μετατρέποντας το εμπορικό κέντρο της πόλης στο πιο φωτεινό και το πιο γιορτινό της Αττικής

Ταυτόχρονα, καθημερινά θα πραγματοποιούνται από καλλιτεχνικές ομάδες θεατρικά, μουσικά και διαδραστικά δρώμενα, καθώς και πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά (ξυλοπόδαροι, ανιματέρ, ζογκλέρ, νεράιδες, χορευτικά κ.α.).

Για έβδομη χρονιά, η 1η Παιδική Χαρά (Π. Τσαλδάρη & Φλέμινγκ) θα μεταμορφωθεί σε «Γειτονιά των παιδιών» για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να διασκεδάσουν εκεί, δωρεάν, με το πολύχρωμο καρουσέλ, την όμορφη μπαλαρίνα και το «Δημιουργικό Εργαστήρι» του Αϊ Βασίλη.

Με αφετηρία την Παιδική Χαρά το εορταστικό τρενάκι, που θα μεταφέρει δωρεάν τα παιδιά και τους γονείς με μια μαγική βόλτα στη στολισμένη πόλη.

Ξεχωριστός θα είναι και φέτος ο εορταστικός φωτισμός σ' ολόκληρη την πόλη, τόσο στο εμπορικό κέντρο, όσο και στις γειτονιές, δίνοντας ένα χαρμόσυνο μήνυμα αυτή τη δύσκολη εποχή.   

Κατά τις εορταστικές ημέρες, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου θα περιδιαβαίνει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, παίζοντας Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα κάλαντα.

Παράλληλα, υπό την αιγίδα του Δήμου, οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία και οι σύλλογοι της πόλης θα πραγματοποιήσουν εορταστικές εκδηλώσεις στο θέατρο «Πολιτών».

Στην αίθουσα του Πολιτιστικού - Συνεδριακού Κέντρου του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου (είσοδος Καραθεοδωρή και Εθν. Αντιστάσεως) θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστέςΧριστουγεννιάτικες συναυλίες και για τους μικρούς Περιστεριώτες δωρεάν προβολές παιδικών ταινιών.

Τέλος, στην αίθουσα «Τέχνης» του Δημαρχιακού Μεγάρου θα λειτουργεί καθημερινά τις απογευματινές ώρες για παιδιά το δημιουργικό εργαστήρι των «ξωτικών».

πηγή : http://www.peristeri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου