Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Δωρεάν Μαστογραφίες στο Δήμο Περιστερίου.


Ο Δήμος Περιστερίου, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και η εταιρεία καλλυντικών AVON παρέχουν στις γυναίκες δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο. Η κινητή μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθν. Μακαρίου 1, Περιστέρι) από 17 έως και 19 Δεκεμβρίου 2013.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες, στην χώρα μας, αφού ο αριθμός των περιστατικών υπολογίζεται σε 4.500. Την ίδια στιγμή η θνησιμότητα της ασθένειας μειώνεται σημαντικά, γεγονός στο οποίο συμβάλουν οι προληπτικές εξετάσεις, στις οποίες υποβάλλονται όλο και περισσότερες γυναίκες. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα της ασθένειας σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη και διαρκεί ελάχιστο χρόνο.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείνουν ραντεβού από τις 12 Δεκεμβρίου στο τηλέφωνο 210-5704134, από τις 9:00 πμ έως τις15:00 μμ).
Η δωρεάν εξέταση απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας από 40 έως 70 ετών, οι οποίες δεν έχουν κάνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, δεν έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό και δεν είναι σε έμμηνο ρήση (ισχύει για περίοδο 3 ημερών πριν και 5 ημερών μετά).
Τέλος, ο μαστογραφικός έλεγχος δεν απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία.  Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν. Σας περιμένουμε όλες!


πηγή : http://www.peristeri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου