Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ημερίδα για την Ασφαλή Περιήγηση στο Διαδίκτυο στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Πλατά-Μακρή.


Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 , 5-7μ.μ.

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ:
Στέλλα Φλωρά, Εκπαιδευτικός, Εκπαιδεύτρια, Υπεύθυνη Τύπου Ομάδας Watchdogs Παιδί και Διαδίκτυο, μέλος της Global Alliance Against Minor Exploitation.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:
Η ομιλία απευθύνεται σε γονείς παιδιών κάθε ηλικίας, σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, παιδαγωγούς, ειδικούς θεραπευτές, σε επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων που ασχολούνται με παιδιά και σε όλους τους ενήλικες που ενδιαφέρονται να γνωρίζουν. 



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ:
Η ολοένα αυξανόμενη ενασχόληση των παιδιών και των εφήβων με το διαδίκτυο σε συνδυασμό με την έλλειψη σχετικών γνώσεων από τους γονείς δημιουργούν ένα περιβάλλον γεμάτο κινδύνους. Η διαδικασία της εκπαίδευσης και της διαρκούς καθοδήγησής τους βαρύνει πρωταρχικά την οικογένεια. Ακόμα και αν ο γονέας δεν έχει καθόλου γνώσεις διαδικτύου, μπορεί με την κατάλληλη ενημέρωση να προστατεύσει το παιδί του.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:
-Αναλυτική παρουσίαση των κινδύνων που ελοχεύουν από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου (κυβερνοβασανισμός, εθισμός, διαδικτυακοί θηρευτές, ακατάλληλο υλικό, φωτογραφίες κλπ)

-Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που προτιμούν τα παιδιά και οι έφηβοι (Facebook, Stardoll, Snapchat, Skype κλπ). Ποιοι είναι οι κίνδυνοι; (Αναλυτικά παραδείγματα)

-Μπορεί ο γονέας να θέτει σε κίνδυνο το ίδιο του το παιδί μέσα από το δικό του προφίλ;

-Που μπορούν να καταλήξουν οι φωτογραφίες των παιδιών μας;

-Συμβουλές βήμα-βήμα για την όσο το δυνατόν καλύτερη καθοδήγηση των παιδιών.

-Δυνατότητα συζήτησης προσωπικών αποριών μετά το τέλος της παρουσίασης.


ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 
Αίθουσα εκδηλώσεων Κέντρου Ξένων Γλωσσών Πλατά-Μακρή στα Άνω Λιόσια, ΠΙΕΡΙΑΣ 5, ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗ, 13341.

Για πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής, ερωτήσεις για τη βεβαίωση συμμετοχής: τηλ. 2102470968 και email info@tomatisathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου