Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
( Έδρα : Σχολικό κτίριο 1ου Δημ. Σχολείου Άνω Λιοσίων
τηλ. 6977922678, 6934617981)
                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για την «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, 2 Απριλίου 2014»
Η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, προτρέπει γονείς και μαθητές να έλθουν σε επαφή και να ανακαλύψουν το συναρπαστικό κόσμο του βιβλίου.

Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για την Νεότητα το 1966, και ως ημερομηνία του ετήσιου εορτασμού της ορίστηκε η ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά, Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν.
Στις μέρες μας οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το διαδίκτυο, η τηλεόραση και τα κινητά τηλέφωνα μονοπωλούν το ενδιαφέρον των παιδιών και των εφήβων και περιορίζουν το χρόνο για την ενασχόληση με το εξωσχολικό διάβασμα, το οποίο θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό από παιδαγωγικής, κοινωνικής και ψυχαγωγικής άποψης.
Το ποιοτικό παιδικό βιβλίο αποτελεί αναμφισβήτητα αξία διαχρονική που επιδρά στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού και πέρα από την ευχαρίστηση που προσφέρει, το βοηθά να καταλάβει τον εαυτό του και τους γύρω του, να γνωρίσει πολιτισμούς, να «πλουτίσει» τις γνώσεις του, αλλά κυρίως να καλλιεργήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του.

Η Ένωση Γονέων καλεί τους Διευθυντές των Σχολείων να συνεργαστούν με τους οικείους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για τη διοργάνωση «εκθέσεων βιβλίου » στα σχολεία τους όπως κάθε χρόνο συνηθίζεται τους τελευταίους μήνες κάθε σχολικής χρονιάς.
Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ας αποτελέσει την αφορμή να παροτρύνουμε τα παιδιά να αφεθούν στην περιπέτεια της ανάγνωσης, στη χαρά της ανακάλυψης νέων κόσμων και συναρπαστικών ηρώων, συντροφιά με ένα καλό βιβλίο. Αξίζει το κόπο!!!

Με ιδιαίτερη τιμή, για το Διοικητικό Συμβούλιο
Χατζητρακόσιας Νικόλαος            Παπανδρέου Γεωργία
    Πρόεδρος                                   Γενική Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου