Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Αναζητώντας τον Καβάφη Παράσταση-αφιέρωμα στον Μεγάλο Ποιητή,Θέατρο Πέτρας.


Παράσταση-αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή, με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννησή του
Το 2013 έχει ανακηρυχθεί από το υπουργείο Παιδείας «Έτος Κ. Π. Καβάφη», με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή. Το έργο του έγινε αντικείμενο μακρόχρονης μελέτης σε όλο τον κόσμο και τα ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, γιαπωνέζικα και σε πολλές άλλες γλώσσες.
Η Δραματική Σχολή Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης, παρουσιάζει την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ στο Θέατρο Πέτρας, την παράσταση Αναζητώντας τον Καβάφη.

Παίζουν σπουδαστές της Δραματικής Σχολής σε σκηνοθεσία της ηθοποιού και καθηγήτριας της σχολής Βάνας Πεφάνη. Οι συντελεστές της παράστασης ανήκουν στο διδακτικό δυναμικό της Σχολής.
Η παράσταση περιλαμβάνει αποκηρυγμένα και γνωστά ποιήματα, καθώς και δυο πεζά του Κ. Καβάφη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για την παράσταση :
Ο ποιητής ξεκινά το οδοιπορικό μέσα στο έργο του και τη ζωή του και καταλήγει ώριμος πια, γεμάτος γνώση στην Ιθάκη του. Οι ήρωες των ποιημάτων του ζωντανεύουν και δημιουργούν έναν κόσμο όμοιο με τον δικό μας, κάνοντας την φιλοσοφία ποίηση και φέρνοντας το χτες στο σήμερα. Μ' ένα παράπονο ανθρώπινο και μια αιώνια ελπίδα, ο Καβάφης και οι ήρωές του εύχονται στο απελπισμένο σήμερα και στο δύσπιστο αύριο. Ένα ωραίο ταξίδι, με γνώση και Γνώση, γεμάτο εμπειρίες και μεγάλα έργα.
Ο Καβάφης συστήνεται και μας συστήνει την ποίηση, την μετονομάζει σε ΙΘΑΚΗ. Ξέροντας πως είναι η μόνη Πόλη που δεν θα ξεγελάσει ποτέ τον Άνθρωπο.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΒΑΝΑ ΠΕΦΑΝΗ
ΚΙΝΗΣΗ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ:ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΗΛ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ:ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΡΙΔΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ:ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΒΟΗΘΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ-ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΥΒΑ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ :ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ Α-Β ΚΑΙ Γ ΕΤΟΥΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ «ΠΕΤΡΑΣ» ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
 πηγή : http://www.petroupoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου