Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ξεκινά το 3ο Αγροτικό Φεστιβάλ Προϊόντων και Πολιτισμού στο Δημαρχείο Αχαρνών.


Την Πέμπτη 6 Ιουνίου και ώρα 18:00 ανοίγει τις πύλες του το 3ο Αγροτικό Φεστιβάλ Προϊόντων και Πολιτισμού μπροστά από το Δημαρχείο Αχαρνών.
Και φέτος την επιτυχημένη διοργάνωση έχει αναλάβει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αχαρνών Δ.Η.Κ.Ε.Α.. Κύριος σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων και διάφορων πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου κάνει γνωστό  το πλούσιο πρόγραμμα του 3ου Αγροτικού Φεστιβάλ:
Το 3ο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων & Πολιτισμού που διοργανώνεται από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση των Αχαρνών, θα ανοίξει τις πύλες του στις 6 Ιουνίου 2013 και ώρα 18:00 στο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου.
Η συμμετοχή και φέτος των εκθετών είναι μεγάλη προερχόμενη από όλη την Ελλάδα.
Παραγωγοί από την Κρήτη, τη Βόρεια Ελλάδα, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, αλλά και από άλλα μέρη είναι έτοιμοι να μας παρουσιάσουν προϊόντα υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές.
Παράλληλα με την έκθεση, το Φεστιβάλ θα πλαισιώνεται από πολιτιστικές εκδηλώσεις φορέων της πόλης, προσφέροντας πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Πέμπτη 06 Ιουνίου:
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στις 20:30 από τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ Αθηναγόρα.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας και ζωγραφικής από το αντίστοιχα τμήματα της ΔΗΚΕΑ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου στην Αίθουσα Εκθέσεων του Δήμου (ισόγειο).
Εντυπωσιακή έναρξη των εκδηλώσεων θα κάνει ο Αθλητικός Σύλλογος Θρακομακεδόνων «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» παρουσιάζοντας το θεατρικό με τίτλο «ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ».
Στη συνέχεια, ένας μεγάλος λαϊκός ζωγράφος της πόλης ο κος Χρήστος Τσεβάς θα ανέβει στην σκηνή για να βραβευτεί. Αμέσως μετά θα απολαύσουμε το χορευτικό του Δήμου και την βραδιά θα κλείσουμε με ηπειρώτικο γλέντι.
Παρασκευή 07 Ιουνίου:
Δημιουργία και Έκφραση από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αχαρνών στις 19:00
Οι μικροί μας φίλοι, οι γονείς τους και φυσικά το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών θα εκφραστούν μέσα από τα εργαστήρια ανακύκλωσης, υγιεινής διατροφής, κηπουρικής, ζωγραφικής και δημιουργίας με χάνδρες, καθώς και πολλά ακόμη που αξίζει να παρακολουθήσετε.
Στις 20:30 η ρυθμική γυμναστική της «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ» θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα «ολυμπιακών διαστάσεων».
Σειρά θα έχει η τιμημένη Πελοπόννησος που θα ανοίξει τους παραδοσιακούς χορούς της Παρασκευής, ενώ αμέσως μετά θα ταξιδέψουμε στην Αριδαία και θα δούμε τους Ελληνικιώτες Μεσολογγίτες σε δικούς τους χορούς.
Μετά την επιτυχημένη τους εμφάνιση στο πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής, οι Μακεδόνες Θράκες είναι έτοιμοι για άλλη μια φορά να κλέψουν την παράσταση.
Τέλος, οι ήχοι από την κρητική λύρα θα ξεσηκώσουν όλο τον κόσμο και ο Σύλλογος Κρητών μας προσκαλεί σε ένα κρητικό γλέντι μέχρι το πρωί με τον Κώστα Σταυρουλιδάκη.
Πως θα μπορούσε να γίνει κρητικό γλέντι χωρίς ρακί και γαμοπίλαφο;
Τα καζάνια θα βράζουν από τις 7…
Σάββατο 08 Ιουνίου:
Στις 19:00 ο φούρνος έχει γεμίσει ξύλα για να ψήσει το ψωμί. Το ψωμί της οικογένειας, το ψωμί του γάμου, το ψωμί του γλεντιού και του μόχθου.
Οι παραδοσιακές κεντήστρες του ψωμιού θα βρίσκονται εκεί για να μας δείξουν πως κεντούν οι αρβανίτισσες την κουλούρα του γάμου.
Αλλά… θα μάθουν και στα μικρά παιδιά την διαδικασία του ζυμώματος και του ψησίματος σε παραδοσιακό φούρνο.
Αφού φτιάξουμε την κουλούρα θα περιμένουμε τη νύφη και το γαμπρό μαζί με τους συμπεθέρους να γίνει ο γάμος. Το Λύκειο Ελληνίδων θα αναβιώσει τον αρβανίτικο γάμο στις 20:30.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν βραβεύσεις στα παιδιά της Αρωγής και των Μοντεσσοριανών Σχολείων που κατέκτησαν μετάλλια σε αθλητικούς αγώνες και αγώνες σκακιού αντίστοιχα μια νότα αισιοδοξίας από τα νιάτα της πόλης μας, μια επιταγή για ένα καλύτερο αύριο.
Ανάμεσα στους επισήμους θα βρίσκεται και κόσμος από την αδελφοποιημένη πόλη του Ιδαλίου Κύπρου .
Γριζοφόρες …νταούλια… βιολιά, ακούγονται από το δρόμο και μια αυθεντική παραδοσιακή φωνή τους συνοδεύει, ο Σπύρος Μπρέμπος θα μας διασκεδάσει σε αρβανίτικα και παραδοσιακά τραγούδια.
Κυριακή 09 Ιουνίου:
Το τμήμα BABY GUM της ΔΗΚΕΑ στις 20:30 θα μας δείξει ότι η άθληση δεν έχει ηλικία.
Έφτασε το τέλος του 3ου Φεστιβάλ, όπου θα παρακολουθήσουμε το παιδικό θεατρικό τμήμα της ΔΗΚΕΑ στη κωμωδία του ΜΠΟΣΤ ”ΦΑΥΣΤΑ” σε Σκηνοθεσία – Διδασκαλία: ΧΑΡΑ ΤΣΙΓΙΑΝΝΗ και Σκηνικά: ΜΑΡΙΑ ΓΚΙΚΑ.
Θα ακολουθήσουν χοροί από τη Θράκη, το Βορειοανατολικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες ενώ θα κλείσουμε με χορούς από τον Πόντο.
Πριν ξεκινήσει το λαϊκό γλέντι με τον Θάνο Ευταξία θα βραβεύσουμε την τοπική μας ομάδα τον ΑΧΑΡΝΑΪΚΟ για την άνοδο του στην Football League (Β’ Εθνική).
Θα αποχαιρετιστούμε και θα κλείσουμε ραντεβού για του χρόνου…
Παράλληλα θα λειτουργεί:
  •  Καθημερινή δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά (παραστάσεις Καραγκιόζη καθημερινά παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά, ζωγραφιές, χειροτεχνίες, ταχυδακτυλουργοί κ.α. )
  • Η έκθεση θα λειτουργήσει από Πέμπτη-Κυριακή από τις 18:00-24:00,ενώ οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα ξεκινούν 19:00
  • Θα λειτουργεί παραδοσιακό καφενείο και οινομαγειρείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου