Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Ο Δήμος Ιλίου Πρωτοπόρος και Πάλι!Ο Δήμος Ιλίου πρωτοπορεί και παρέχει τη δυνατότητα τηλεανάγνωσης της ιστοσελίδας του δήμου (www.ilion .gr)για τα ΑΜΕΑ, μέσω της πρωτοποριακής υπηρεσίας “Callingweb”, που απαντά στον αριθμό τηλεφώνου..
Χωρίς υπολογιστή και ίντερνετ, αλλά μόνο με ένα τηλεφώνημα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να καλέσει τον τηλεφωνικό αριθμό του Callingweb 2108610100 και περιμένοντας να εισέλθει στην περιοχή ελεύθερης πρόσβασης, ζητά φωνητικά να ακούσει τι είναι δημοσιευμένο στο ilion.gr.
Στη συνέχει, ο τηλεαναγνώστης διαβάζει αυτόματα την ιστοσελίδα του δήμου Ιλίου! Η χρέωση είναι αστική και η διάρκεια κάθε κλήσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 30 λεπτά.

«Ως Δήμος αποφασίσαμε να στηρίξουμε την πρωτοποριακή αυτή πλατφόρμα από τα πρώτα της βήματα, διότι μεταξύ άλλων το Callingweb αποτελεί υπηρεσία που σχεδιάστηκε και υλοποιείται κατά κύριο λόγο από τυφλούς χρήστες και προγραμματιστές υπολογιστών κάποιοι εκ των οποίων κατοικούν και στο Ίλιον! Η βαθιά διαχρονική πίστη της Δημοτικής Αρχής στη Διαφάνεια αλλά και η σαφής προτεραιότητα που έχουμε δώσει παρά την οικονομική κρίση στην κοινωνική μας πολιτική, επιτάσσουν ο δήμος να είναι ανοιχτό βιβλίο, που να μπορεί να το συμβουλευτεί, να το διαβάσει και να το ελέγξει ο κάθε πολίτης χωρίς καμία εξαίρεση», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος.
«Πρόκειται για μια καινοτόμα υπηρεσία ενημέρωσης και πρόσβασης που παρέχει ο δήμος Ιλίου για το ilion.gr σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών, προς όφελος κινητικά αναπήρων, τυφλών, αμβλυώπων, δυσλεκτικών, αλλοδαπών, υπερηλίκων, τεχνολογικά αναλφάβητων, καθώς και κάθε άλλης ομάδας που εξ αιτίας οποιασδήποτε ιδιαιτερότητας δε δύναται να έχει πληροφόρηση μέσω Διαδικτύου για τις κοινωνικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, επιμορφωτικές και άλλες δράσεις του Δήμου μας», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Βαγγέλης Αυγουλάς.

πηγή : metrocity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου