Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Μουσικοπαιδαγωγικό Καλοκαίρι 2012.


Δωρεάν Προγράμματα για παιδιά στο Εθνικό Ωδείο
21 Ιουνίου -20 Ιουλίου 2012

Το Εθνικό Ωδείο έχοντας  μακρόχρονη παράδοση στον τομέα της μουσικής παιδείας και του πολιτισμού και με δεδομένη τη δύσκολη εποχή που διανύουμε,  ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τους μικρούς του φίλους για μια πρώτη γνωριμία με τον όμορφο κόσμο της μουσικής,  στην καρδιά του καλοκαιριού.
Προσφέρει δωρεάν ευχάριστα προγράμματα  διάρκειας  ενός μήνα, ειδικά για παιδιά  έως  8 ετών,  που συνδυάζουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία ώστε να έρθουν οι μικροί ενδιαφερόμενοι σε επαφή με τη μουσική πράξη και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική παιδεία και έκφραση.

Για το σκοπό αυτό θα λειτουργήσουν τα προγράμματα ¨Παίζω με τις νότες και μαθαίνω» για νήπια 4-6 ετών και «Τα πρώτα μαθήματα μουσικής:  Έλα να γνωρίσεις τον θαυμαστό κόσμο των ήχων» για παιδιά έως 8 ετών με ολιγομελή τμήματα (3-4 παιδιά) και με την καθοδήγηση επιλεγμένων μουσικοπαιδαγωγών από 21 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής) έως 20 Ιουλίου 2012, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 18).
Το ίδιο χρονικό διάστημα  (21/6-20/7) θα λειτουργήσει επίσης δωρεάν Μουσικοθεατρικό Εργαστήρι με δύο τμήματα , ένα για παιδιά από 4 έως 8 ετών και ένα τμήμα με συμμετέχοντες από 8 έως 14 ετών, με υπεύθυνη την ηθοποιό και μουσικό Μάγδα Μαυρογιάννη. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου που θα έρθουν σε επαφή με τη μουσική και τον αυτοσχεδιασμό. Στόχος είναι η γνωριμία με τον μουσικό κόσμο (βιογραφίες-ιστορίες μεγάλων μουσικών) ξεκινώντας από τον Μότσαρτ. Στο τέλος του Εργαστηρίου τα παιδιά που συμμετέχουν θα παρουσιάσουν μια μουσικοθεατρική παράσταση.
Επίσης, τη θερινή αυτή περίοδο, μπορούν παιδιά και νέοι μεγαλύτερης ηλικίας  να κάνουν ατομικά μαθήματα επιλογής τους με έκπτωση 50% στα δίδακτρα.
Πληροφορίες στη γραμματεία  του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 18, Πλ. Βάθης, Αθήνα).
Tηλέφωνα: 210 5233175 / 210 5248304, e-mail: ethnodio@otenet.gr
www.ethniko-odeio.edu.gr
Δημοσιογραφική Υπηρεσία Ενημέρωσης: τηλ. 210 6823150
πηγή:http://www.elamazi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου