Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ποδηλατικός “ΑΘΛΟΣ” για 1η φορά στην Ελλάδα.


Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) "Πάνος Μυλωνάς" με την υποστήριξη του Ομίλου Εταιρειών Υγείας "Βιοϊατρική", διοργανώνει για 1η φορά στην Ελλάδα τον "Ποδηλατικό Άθλο 2012". Μια εκδήλωση, μη αγωνιστικού χαρακτήρα, που προωθεί μέσω της επιμόρφωσης, ευαισθητοποίησης και συμμετοχής του κοινού, μηνύματα για την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή και κατ’ επέκταση την πρόληψη και μείωση των τροχαίων συμβάντων στη χώρα μας.
Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από τη Βιοκλινική Αθηνών και θα τερματίσουν στη Βιοκλινική Θεσσαλονίκης, διανύοντας σε τέσσερις ημέρες απόσταση 550 χιλιομέτρων και περνώντας από τις περιοχές: Χαλκίδα, Ψαχνά, Λίμνη Ευβοίας, Φάρσαλα, Λάρισα, Αγιόκαμπο, Πλαταμώνα, Κατερίνη. Η διεξαγωγή του Άθλου θα πραγματοποιηθεί από τις 28/6 έως την 1/7 και η υλοποίησή του βασίζεται στη συνεργασία του Ι.Ο.ΑΣ. με την εξειδικευμένη στο χώρο των ποδηλατικών διοργανώσεων εταιρεία, iCycle.

Ποδηλατικός «ΑΘΛΟΣ» για 1η φορά στην ΕλλάδαΟι πόλεις – σταθμοί θα φιλοξενήσουν τους ποδηλάτες αλλά και την Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του Ινστιτούτου που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματοςAVENUE for Traffic Safety –που συντονίζεται από το Ι.Ο.ΑΣ.- με ειδικούς προσομοιωτές Ανατροπής, Πρόσκρουσης, Μέθης προκειμένου να πραγματοποιηθούν και ενημερώσεις-εκδηλώσεις στις τοπικές κοινωνίες στο πλαίσιο του Ποδηλατικού Άθλου.
Οι επιμέρους τοπικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Ποδηλατικού Άθλου υποστηρίζονται από τους Δήμους: Αθηναίων, Χαλκίδας, Φαρσάλων, Αγιάς, Πλαταμώνα, Κατερίνης και Θεσσαλονίκης. Σε όλες τις πόλεις της διαδρομής, τους ποδηλάτες του Άθλου θα υποδέχονται πολίτες και τοπικοί φορείς, ενώ αρκετοί φίλοι του ποδηλάτου και των τοπικών λεσχών, θα συνοδεύσουν για μερικά χιλιόμετρα τους αθλητές σε κάθε περιοχή. Οι δράσεις για την οδική ασφάλεια στο Δήμο Χαλκίδας θα φιλοξενηθούν με την υποστήριξη του Λιμενικού Ταμείου στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης –Παραλία Χαλκίδας, Λεωφόρος Βουδούρη-, ενώ στα Φάρσαλα, τη φιλοξενία του εξοπλισμού του Ι.Ο.ΑΣ. έχει αναλάβει ο Εμπορικός Σύλλογος και τοπικοί φορείς.
Ποδηλατικός «ΑΘΛΟΣ» για 1η φορά στην ΕλλάδαΈνας από τους συμπληρωματικούς στόχους του συγκεκριμένου Ποδηλατικού Άθλου, είναι η καθιέρωση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης που προάγει αξίες όπως η αγάπη για την άθληση, η ευγενής άμιλλα, η προσήλωση στον στόχο και συμβάλει στην ασφαλή οδική συμπεριφορά. Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί την αρχή μιας σειράς αντίστοιχων δράσεων που θα διεξαχθούν τα επόμενα χρόνια, ώστε να αυξηθεί η γνώση και η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για την ασφαλή συνύπαρξη όλων των χρηστών δρόμου στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου