Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Δημιουργία Παιδικής Χορωδίας από την ΕΓΕ Αχαρνών.


Η ΕΓΕ ΑΧΑΡΝΩΝ συνεχίζοντας την ενεργό συμμετοχή της στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου, μετά την γυναικεία χορωδία της, προχωρά και στην ίδρυση παιδικής χορωδίας αποτελούμενης από παιδιά ( μέχρι 14 ετών ), υπό την διεύθυνση του μουσικοδιδάσκαλου βυζαντινής και ευρωπαϊκής μουσικής Κωνσταντίνου Κατσικογιώργου
Τα Μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Σάββατο 11.30-13.00 στο γραφείο της ΕΓΕ ΑΧΑΡΝΩΝ: οδός Μελπoμένου & Αχαρνέων Ιππέων -(Πρ. Ηλίας)
Πληροφορίες- Δηλώσεις συμμετοχής Τηλ. 210 2467255 - 210 2444363 - 6937161994-5-6
Καλούμε και Σας να συμμετέχετε στις ΧΟΡΩΔΙΕΣ της ΕΓΕ ΑΧΑΡΝΩΝ.
Κάθε Πέμπτη 5.30 - 7.00 μ.μ. για γυναίκες
και Σάββατο 11.30-13.00 μ.μ. για παιδιά




Όποιος τραγουδάει με την ψυχή του πάντοτε ξεχωρίζει.
Στα χρόνια του έντονου ατομικισμού και ανταγωνισμού, η εμπειρία του χορωδιακού τραγουδιού ως ανάταση ψυχής και γέφυρα επικοινωνίας αποτελεί για παιδιά και νέους κάθε ηλικίας, μια «εν δυνάμει πηγή για το ευ ζην».
Η Τέχνη του χορωδιακού τραγουδιού, αξία διαχρονική, έρχεται να γεμίσει τη ζωή μας με ομορφιά και ενδιαφέρον. Έρχεται να εμπνεύσει, να μεταμορφώσει, να θεραπεύσει, να χτίσει καινούργιες γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας. Με μοναδικό μέσο τη φωνή, η συμμετοχή στη χορωδία καλλιεργεί την ευαισθησία, την καλλιτεχνική έκφραση αλλά και την κοινωνική μάθηση μέσα από την ομάδα., και την ανάδειξη των πολιτισμικών μας αξιών.
Τα παιδιά πέρα από την αισθητική απόλαυση και καλλιέργεια έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τον αυτοέλεγχο, την πειθαρχία, την υπακοή στους κανόνες, να λειτουργήσουν ομαδικά, να αναλάβουν ευθύνες, να συμμετέχουν συλλογικά στη μουσική έκφραση και δημιουργία. Η ομαδική χορωδιακή πράξη περιορίζει την προσωπική προβολή και το παιδί μαθαίνει να συνεργάζεται και να πειθαρχεί μέσα στο σύνολο.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Αχαρνών τησ ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου