Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Φλαμπούρι : Πεζοπορία και Παιχνίδι Προσανατολισμού (Orienteering).



Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00
Μαθαίνουμε, Παίζουμε και Πεζοπορούμε.
Μη το χάσετε !!!
Πάρτε την παρέα σας και ελάτε να διασκεδάσουμε μαζί.
Αυτή τη φορά θα συνδυάσουμε μάθημα χρήσης πυξίδας και χάρτη, παιχνίδι και περπάτημα, μέσα από μια καταπληκτική δραστηριότητα για μεγάλους αλλά και μικρούς (από 9 ετών). Δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία !
Ετοιμαστείτε λοιπόν να απολαύσουμε το δάσος της Πάρνηθας, με πυξίδες και χάρτες, μέσα από μία συναρπαστική δραστηριότητα προσανατολισμού !!!
Δωρεάν συμμετοχή !!!

Λεπτομέρειες

Ώρα έναρξης 11:00 στο Φλαμπούρι.

Λίγα λόγια για το άθλημα του προσανατολισμού (orienteering).
Το orienteering είναι ένα άθλημα προσανατολισμού που χρησιμοποιεί λεπτομερείς χάρτες και πυξίδες. Όποιος συμμετέχει, πρέπει να περάσει από όλα τα σημεία ελέγχου με την σωστή σειρά, τα οποία μπορεί να είναι σημειωμένα πάνω σε ένα χάρτη ή σε οδηγίες που θα δοθούν στους συμμετέχοντες. Στα σημεία ελέγχου υπάρχουν τρίπλευρα σημαιάκια χρώματος πορτοκαλί και άσπρου, τα οποία είναι τοποθετημένα σε διάφορα σημεία μέσα στο δάσος. Κάθε σημείο ελέγχου έχει έναν κωδικό αναγνώρισης και ένα διακορευτή (perforator).
Στις περισσότερες χώρες υπάρχει επίσημα το άθλημα του προσανατολισμού ενώ διεξάγεται και παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα προσανατολισμού διεξήχθη το 1927 στα δάση της Σουηδίας, ενώ είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο στην Ελβετία, Γαλλία, Δανία, Εσθονία, Λετονία, Ουκρανία, Ρωσία κ.α. Τον Αύγουστο του 2012, το παγκόσμιο πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, με συμμετοχή αθλητών από 45 χώρες.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια ή αθλητικά, Τζάκετ και γενικά ζεστά ρούχα.
Να υπολογίζετε ότι στο βουνό η θερμοκρασία είναι 5-6 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.

Πληροφορίες

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 24 646 66 και 6972 256215.
E-mail: info@flabouri.gr
Οδηγίες πρόσβασης εδώ.
Για όσους επιθυμούν να ανέβουν νωρίτερα το Φλαμπούρι θα είναι ανοιχτό από τις 8.30 με ροφήματα, σπιτικές πίτες και πρωινό. Επίσης για το μεσημέρι και το βράδυ, θα υπάρχουν σπιτικά φαγητά, ψητά, κρασάκι και γλυκά και φυσικά όποιος θέλει μπορεί να διανυκτερεύσει, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο καθένας μπορεί να λάβει μέρος στις βόλτες μας αποκλειστικά με δικιά του ευθύνη. Παρακαλούμε να διαβάζετε τις λεπτομέρειες της διαδρομής και εφόσον έρχεστε, να είστε σίγουροι ότι είναι μέσα στις δυνατότητες σας. Αν ο αρχηγός της διαδρομής κρίνει ότι κάποια άτομα δεν διαθέτουν τις δυνατότητες για την ασφαλή ολοκλήρωση της διαδρομής, έχει το δικαίωμα να τους ζητήσει να μην λάβουν μέρος για την ασφάλεια όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου