Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Φλαμπούρι : Πεζοπορική Βόλτα στον Δρυμό της Πάρνηθας, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013.



Η επόμενη πεζοπορική βόλτα στο δάσος της Πάρνηθας έφτασε. Σακίδια στην πλάτη, παπούτσια άνετα για το βουνό, ντυνόμαστε ζεστά και πάμε για περπάτημα στα ελατοσκέπαστα μονοπάτια του δρυμού.
Στη βόλτα θα μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι και παιδιά (7 ετών και άνω), που θέλουν μια αναζωογονητική βόλτα στον καθαρό αέρα του δρυμού !
Δωρεάν συμμετοχή !!!
Από το καταφύγιο Φλαμπούρι θα ξεκινήσουμε μία όμορφη βόλτα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και σας προσκαλούμε να γνωρίσετε το βουνό και την απίστευτη ομορφιά της Πάρνηθας. Η  διαδρομή θα είναι κυκλική, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Φλαμπούρι. Θα υπάρχουν μικρές υψομετρικές διαφορές και θα κινηθούμε σε αργούς ρυθμούς, κυρίως μέσα από ορεινά μονοπάτια. Πάρτε την παρέα σας, ή και μόνοι σας και θα γίνουμε όλοι μια παρέα, για μια πανέμορφη βόλτα στο ελατόδασος, της Πάρνηθας.

Λεπτομέρειες

Ώρα εκκίνησης από το Φλαμπούρι ~11:00΄
Ώρες πεζοπορίας ~3:00΄ ώρες.
Βαθμός δυσκολίας Α΄
Μόλις φτάσετε στο καταφύγιο θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, γράφοντας το όνομα σας
μέσα στο καταφύγιο, στην λίστα συμμετεχόντων της πεζοπορίας.
Βαθμοί δυσκολίας:
Α: Εύκολη πεζοπορία
Β: Εύκολη ανάβαση ή διάσχιση
Γ: Δύσκολη ανάβαση
Δ: Δύσκολη χειμερινή ανάβαση
+: αναρριχητικά σημεία κατά τη διάρκεια της ανάβασης

Βασικός Εξοπλισμός

Άνετα παπούτσια για περπάτημα στο βουνό, σακίδιο πλάτης, τζάκετ-αδιάβροχο, ζεστά ρούχα, σκούφο και γάντια, φαρμακείο. Να υπολογίζετε ότι στο βουνό η θερμοκρασία είναι 5-7 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.

Πληροφορίες

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 24 646 66 και 6972 256215.E-mail: info@flabouri.gr
Οδηγίες πρόσβασης εδώ.
Για όσους επιθυμούν να ανέβουν νωρίτερα το Φλαμπούρι θα είναι ανοιχτό από τις 8.30 με ροφήματα, σπιτικές πίτες και πρωινό. Επίσης για το μεσημέρι και το βράδυ, θα υπάρχουν σπιτικά φαγητά, ψητά, κρασάκι και γλυκά και φυσικά όποιος θέλει μπορεί να διανυκτερεύσει, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.
πηγή:http://www.flabouri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου