Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Χρυσό και Ασημένιο Μετάλλιο Χάρισαν στην Ελλάδα Δύο Δεκατετράχρονες Σκακίστριες!


Στις 19 Οκτωβρίου 2014 στο  Μπατούμι της Γεωργίας δόθηκε η εκκίνηση στα Ευρωπαϊκά Ατομικά Πρωταθλήματα Σκάκι 8-18 ετών για αγόρια και κορίτσια.
Μετά από 9 αγώνες Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2014 στην κατηγορία των 14χρονων Νεανίδων, αναδείχθηκε η Αναστασία Αβραμίδου αθλήτρια της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου με 8,5 βαθμούς .Το τέλος δε του πρωταθλήματος στη συγκεκριμένη κατηγορία χάρισε στην Ελλάδα, εκτός του χρυσού μεταλλίου της Αβραμίδου, και το ασημένιο μετάλλιο που απέσπασε η Σταυρούλα Τσολακίδου.


Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από 16 συνολικά αθλητές :
Παπακωνσταντίνου Δημήτριος (όπεν μέχρι 18) 4,5 βαθμούς, Γρηγοριάδης Μιχαήλ (όπεν μέχρι 16) 3,5 βαθμούς, Ιωαννίδης Ευγένιος (όπεν 4 βαθμούς, Καρούσος Θεοδωράκης Νικόλαος (όπεν μέχρι 12) 4,5 βαθμούς, Σερπετσιδάκης Νικόλαος (όπεν μέχρι 12) 5 βαθμούς,  Τριάντος Κωνσταντίνος (όπεν μέχρι 12) 4 βαθμούς, Αμπελακιώτης Σταύρος (όπεν μέχρι 10) 5 βαθμούς,  Μπασινάς Κωνσταντίνος (όπεν μέχρι 8) 3,5 βαθμούς,  Σερπετσιδάκη Ευανθία (κορίτσια μέχρι 18) 3,5 βαθμούς,  Σαλαχίδου Ρεβέκκα (κορίτσια μέχρι 16),3,5 βαθμούς  Τσολακίδου Σταυρούλα (κορίτσια μέχρι 14),7 βαθμούς  Αβραμίδου Αναστασία (κορίτσια μέχρι 14),8,5 βαθμούς Λουκά Μαγδαληνή (κορίτσια μέχρι 14),3,5 βαθμούς  Χρυσόγελου Αθανασία-Παναγιώτα (κορίτσια μέχρι 12) 5,5 βαθμούς ,  Στρατή Μπέττυ  Άννα (κορίτσια μέχρι 10) 3 βαθμούς.

Να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά να συνεχίσουν τις μεγάλες επιτυχίες και να μας γεμίζουν πάντα με υπερηφάνεια! 

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

''Αταξίες στην Τάξη'' , αυτό το Σάββατο στη Βίβλο στα Άνω Λιόσια.


Παράσταση για κλάματα του συγγραφέα Γιώργου Παναγιωτάκη, απ' τη σειρά βιβλίων: Αταξίες στην τάξη, με δύο βασικά ερωτήματα.
Πρώτον, άραγε θα γλιτώσει ο θίασος τις ντομάτες;
Και, δεύτερον, ποιος είναι, στην ουσία, ο νικητής κάθε πολέμου;
Αυτό το Σάββατο στο βιβλιοπωλείο "Βίβλος".

Χορός-Τραγούδι-Θέατρο από το ΠαιδΙκό Χοροθέατρο "ΑΜΥΝΑ" του Δήμου Φυλής.


Εκδρομή στη Μονεμβάσια-Σπάρτη-Μάνη από το Σύλλογο Ζωφριάς


To πρόγραμμα των Εορταστικών Εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου του Δήμου Φυλής.



Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Αιτήσεις για τα Προγράμματα Σπουδών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου.


Σε 4.790 ανέρχονται οι θέσεις του Ανοικτού Πανεπιστημίου για φοιτητές Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών.Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, οι παρεχόμενες θέσεις κατανέμονται ως εξής:

1. Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες (200)

2. Πληροφορική (900)

3. Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (1.500)

4. Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (1.100)

5. Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (1.000)

6. Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός (90).

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου από την 1η Νοεμβρίου έως τη 10η Δεκεμβρίου 2014.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Έναρξη Τμημάτων Ενόργανης Γυμναστικής στο Δήμο Φυλής.


πηγή : http://www.fyli.gr/

Έναρξη Τμημάτων Γενικής Γυμναστικής στο Δήμο Φυλής.


πηγή : http://www.fyli.gr/

Πεζοπορική Βόλτα στο Δρυμό της Πάρνηθας, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου.


Τα κυκλάμινα έχουν γεμίσει το δρυμό και η εικόνα μοιάζει να έχει βγει από πίνακα ζωγραφικής. Μην το χάσετε, ελάτε να περπατήσουμε παρέα στο ελατόδασος της Πάρνηθας.

Τα σακίδια λοιπόν στη πλάτη, φορέστε παπούτσια άνετα για το βουνό και πάμε να χαθούμε στα ελατοσκέπαστα μονοπάτια του δρυμού.

Θα κινηθούμε μέσα από μονοπάτια σε μία διαδρομή, που μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι με μικρή εμπειρία και παιδιά (9 ετών και άνω), που έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν στο βουνό τόσες ώρες !
Η βόλτα αυτή είναι προσφορά από το καταφύγιο Φλαμπούρι !!!
Λεπτομέρειες εδώ : http://www.flabouri.gr/

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΗΙV (AIDS) KAI ΓΙΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β & C ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ


ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΗΙV (AIDS) KAI ΓΙΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β & C ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ ΣΤΙΣ 16,17 ΚΑΙ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 -13:00
Ειδικότερα, κινητή Μονάδα ενημέρωσης και εξέτασης της PRAKSIS θα εγκατασταθεί Πέμπτη και Παρασκευή, 16 και 17 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια (δίπλα από το κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας) και Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ηρώων στο Ζεφύρι (στο κτίριο του
πρώην Δημαρχείου). Το ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της μονάδας θα ενημερώνει όσους δημότες προσέλθουν, για τους ιούς HIV και Ηπατίτιδας και για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους. Μετά την ενημέρωση θα πραγματοποιείται, σε όποιον ενδιαφέρεται, test για HIV και Ηπατίτιδα. Δε χρειάζεται ραντεβού για την εξέταση.

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΟΥ SAINT EXUPΕRY , ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ !!!!


Bing Bang. Μετά την μεγάλη έκρηξη χιλιάδες πλανήτες και αστεροειδείς εκσφενδονίζονται στο διάστημα κρύβοντας απρόσμενες εκπλήξεις! »Ένα μαγικό ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα στον απέραντο κόσμο των πλανητών, με συνοδοιπόρους τους μικρούς μας φίλους (και όχι μόνο). 
Ένας παράξενος ταξιδιώτης που εγκαταλείπει την ασφάλεια του μικρού του πλανήτη και περιφέρεται στο διάστημα προσπαθώντας να κατανοήσει τον τρόπο που σκέφτονται οι μεγάλοι.  Μια παράσταση διασκεδαστική, ατμοσφαιρική και ανθρώπινη που αναδεικνύει χαρακτήρες, προβάλει αξίες και μαγεύει τα παιδιά. Διαδραστική, με στοιχεία κουκλοθέατρου και θεάτρου σκιών που θα βοηθήσει τα παιδιά να αντιληφθούν πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν, οι πλανήτες, τ αστέρια, ακόμα και το δικό μας "σπίτι", η Γη,  καθώς και να τους φέρει σε επαφή με τον κόσμο των «μεγάλων». 

Ενημέρωση-Συζήτηση για τον ΕΝΦΙΑ στο Δημαρχείο Φυλής.


Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Annie : Το Κοκκινομάλλικο Κοριτσάκι Επιστρέφει για να Κλέψει μια Ακόμα Φορά τις Καρδιές μας!


Το διάσημο μιούζικαλ Αnnie, αφού μάγεψε την περασμένη χρονιά στην Αθήνα 50.000 μικρούς και μεγάλους θεατές, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και έκλεισε τις παραστάσεις του με εξαντλημένα όλα τα εισιτήρια, επαναλαμβάνεται φέτος από τις 14 Οκτωβρίου στο θέατρο Ακροπόλ για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Δυο από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς για τους οποίους οι συστάσεις περιττεύουν, ο Παύλος Χαϊκάλης και η Άννα Παναγιωτοπούλου μαζί με τον πολυδιάστατο καλλιτεχνικά Γιάννη Σαββιδάκη, την ταλαντούχα Βίκυ Καγιά, καθώς και την ηθοποιό αλλά και χορογράφο της παράστασης Άννα Αθανασιάδη, θα ερμηνεύσουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη νέα εκδοχή του Annie.Tον απαιτητικό ρόλο της μικρής Αnnie θα αποδώσουν φέτος οι χαρισματικές Αδαμαντία Μαστροδούκα και Ζωή Πετράκη (που τις απολαύσαμε πέρυσι στο ρόλο της μικρής Κέητ).  

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Άρχισαν οι Εγγραφές στο Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου.


Αιτήσεις για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Φυλής.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Φυλής (ΚΕΔΗΦ) ανακοινώνει ότι οι αιτήσεις των γονέων που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), θα γίνονται δεκτές στα γραφεία της που θα είναι ανοικτά, συνεχώς, από 09:00-21:00, όλες τις εργάσιμες ημέρες, μέχρι και την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου. 
Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), λειτουργούν, δωρεάν, απογευματινά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών, με δραστηριότητες όπως: εικαστικά, θεατρικά παιχνίδια, χειροτεχνίες, μουσικοκινητική αγωγή, αθλήματα, μοντέρνους, παραδοσιακούς χορούς κλπ.

Πληροφορίες: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φυλής (ΚΕΔΗΦ)
Αθηνών 31 Άνω Λιόσια
τηλέφωνα: 210 2486776-8

3ος Ποδηλατικός Γύρος Ζωφριάς.


       ΠΟΛ. & ΕΞΩΡ.  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΖΩΦΡΙΑΣ                ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
         ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΖΩΦΡΙΑ                                ΤΟΥ 3ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ & 
 Σ.Ο.  "ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΙΑΠΕΡΑΣ"                                      4ου   ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                                3ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΖΩΦΡΙΑΣ
Για την κατασκευή του 8ου Δημοτικού Σχολείου στην Ζωφριά

 Αγαπητοί κάτοικοι, γονείς και μαθητές,
   Σας προσκαλούμε  να συμμετάσχετε στον 3ο Ποδηλατικό Γύρο Ζωφριάς, που θα πραγματοποιηθεί στη συνοικία μας,  τη Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10:00 το πρωί.

   Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι στα γραφεία του Συλλόγου Ζωφριάς – Ηρακλέους 90 (δίπλα στο  ταχυδρομείο) και ο ποδηλατικός γύρος   θα έχει την παρακάτω διαδρομή:

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Άρχισαν οι Εγγραφές στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Φυλής "ΠΑΡΝΗΘΑ"




Γιορτή Τσικουδιάς του Συλλόγου Κρητών Αχαρνών.


Φίλες και φίλοι,
Με χαρά σας προσκαλούμε στην ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ 2014 που διοργανώνει ο Σύλλογος Κρητών Αχαρνών, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 & το ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ώρα 9:00μμ, στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΟΛΙΔΗΣ" (οδός Ελευθ. Φυτά 5, Αχαρνές Αττικής).
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα ανάψει το ρακοκάζανό μας, απ' όπου και θα μπορείτε να δοκιμάσετε απευθείας την τσικουδιά που θα βγαίνει και βέβαια δε θα λείψουν οι πεντανόστιμοι μεζέδες και το πιοτό.
Διήμερο γλέντι, παρέα με τους μοναδικούς ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΟΡΝΗΛΑΚΗ (την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου) και ΜΑΝΩΛΗ ΑΛΕΞΑΚΗ (το Σάββατο 11 Οκτωβρίου).
Ο χώρος θα είναι στεγασμένος και η είσοδος ελεύθερη.
Σας περιμένουμε όλους να γλεντήσουμε με την ψυχή μας και να διασκεδάσουμε μέχρι το ξημέρωμα.
Τηλέφωνο για πληροφορίες 210-2465678.
πηγή : www.facebook.com/groups/kritesmenidi/

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ομαδικό Τουρνουά Σκάκι στον Α.Σ.Ο.Π. Δίας Πετρούπολης.


ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ!!!!!!!

   Ύστερα από την επιτυχία της καθιερωμένης πλέον Α.Σ.Ο.Π. "ΔΙΑΣ" Chess League μια νέα ιδέα έρχεται να προστεθεί πλάι στα Sub-Senior καιMaster Division.
    Μία ιδέα που θα ενθουσιάσει!
   H Τeam Chess League by Α.Σ.Ο.Π. "ΔΙΑΣ" είναι ένα πρωτάθλημα 3χ3 που μπορείτε να δημιουργήσετε την ομάδα σας και να αναμετρηθείτε με άλλες ομάδες με στόχο την διασκέδαση και την άνοδο στην επόμενη κατηγορία!
  • Δημιούργησε την ομάδα σου!
  • Κάνε μεταγραφές!
  • Μπες στα Πρωταθλήματα Chess League!
  • Συναγωνίσου και δείξε ότι μπορείς να ανέβεις στην Α' Κατηγορία του TEAM CHESS LEAGUE by Α.Σ.Ο.Π. "ΔΙΑΣ" !!!                 
πηγή : http://www.asopdias.gr/

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Έναρξη Μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως

Συνεχίζει την διδασκαλία της Εκκλησιαστικής τέχνης της μουσικής η Σχολή της Μητροπόλεώς μας και καλεί τους ενδιαφερόμενους μαθητές να προσέλθουν για εγγραφές.
Η τέχνη της Εκκλησιαστικής μουσικής είναι μία σπουδαία ενασχόληση, που απαιτεί όμως προσήλωση, μελέτη και συνεχές ενδιαφέρον. Η φοίτηση είναι πενταετής και στους επιτυχόντες παρέχεται πτυχίο ιεροψάλτου.
Ο αγιασμός για το νέο διδακτικό έτος θα γίνει στην έδρα της Σχολής, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλατιανής Ιλίου, τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 17:00.
Τα μαθήματα για όλες τις τάξεις (Α'-Ε') θα γίνονται στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλατιανής Ιλίου, ημέρα Δευτέρα με εσωτερικό πρόγραμμα το οποίο θα καθοριστεί την ημέρα της εγγραφής.
Επιπλέον, για τις Α' και Β' τάξεις, θα γίνονται μαθήματα και στο παράρτημα της Σχολής που βρίσκεται στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

«Φθινοπωρινές μελωδίες» στη Ζωφριά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ 2014»

Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς σας προσκαλεί σε μια όμορφη μουσική εκδήλωση την ερχόμενη Κυριακή 5 Οκτωβρίου και ώρα 7 το απόγευμα με τίτλο «Φθινοπωρινές Μελωδίες 2014».
Πρόκειται για την παρουσίαση έντεχνου σύγχρονου τραγουδιού μεγάλων τραγουδοποιών όπως ο Ν. Πορτοκάλογλου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Κ. Θηβαίος, ο Γ. Κότσιρας κ.ά., την οποία θα αναλάβουν τρεις κιθαρίστες της γειτονιάς μας, ανερχόμενα ταλέντα, ο Διονύσης Νεόφυτος, ο Γιώργος Μπακαβέλος και οΔημοσθένης Γκίνης, ενώ αναμένεται να λάβει μέρος και ο Ζωφριώτης DJ Βαγγέλης Γεωργίου.
Η μικρή αυτή μουσική συναυλία θα πραγματοποιηθεί – πού αλλού; - στο υπέροχο προαύλιο του Ναού μας και η είσοδος είναι δωρεάν, ασφαλώς. Και εάν τυχόν κάνει λίγη ψυχρούλα, μια ζακέτα είναι καλό να την έχετε για συντροφιά... Σας περιμένουμε!
ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΦΡΙΑΣ
πηγή : http://www.imiliou.gr/

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Πεζοπορική Βόλτα στο Δρυμό της Πάρνηθας, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.


Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά και μια βόλτα στο ελατόδασος της Πάρνηθας είναι το καλύτερο φάρμακο.
Οι έγνοιες θα φύγουν από το μυαλό μας, τα μάτια μας θα ατενίσουν τον ορίζοντα, η ψυχή θα πάρει δυνάμεις για την ερχόμενη εβδομάδα και το σώμα θα εναρμονιστεί με τη φύση.

Τα σακίδια λοιπόν στη πλάτη, φορέστε παπούτσια άνετα για το βουνό και πάμε να χαθούμε στα ελατοσκέπαστα μονοπάτια του δρυμού.

Θα κινηθούμε μέσα από μονοπάτια σε μία διαδρομή, που μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι με μικρή εμπειρία και παιδιά (9 ετών και άνω), που έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν στο βουνό τόσες ώρες !
Η βόλτα αυτή είναι προσφορά από το καταφύγιο Φλαμπούρι !!!

Γιορτή Τσικουδιάς στο Εκθεσιακό Περιστερίου.


Ο Χρήστος Λούφης στο Σκηνικό στα Άνω Λιόσια.


Φθινοπωρινό Γλέντι στο Σύλλογο Ζωφριάς.


Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

«Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου» - Δωρεάν εξέταση


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου), οι καρδιολόγοι επισημαίνουν ότι, η μάχη με τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου δεν έχει ακόμα κερδηθεί και καλούν το κοινό να συμμετάσχει και φέτος στο πρόγραμμα «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου».
Συγκεκριμένα στις 2, 3, 4 Οκτωβρίου 2014, στην Αθήνα, στην Αίθουσα του Μετρό στο Σύνταγμα, από 9:30 π.μ. έως 17:00 μ.μ., γιατροί του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. θα ενημερώνουν τους πολίτες, θα ελέγχουν την αρτηριακή πίεση, την ολική χοληστερόλη, τον καρδιακό ρυθμό και θα προσδιορίζεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, βάσει ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, δωρεάν, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους εξεταζόμενους.

Ανακοίνωση Κοινωνικού Ιατρείου Φυλής.


Χωρίς μεσάζοντες στο Ζεφύρι στις 5/10/14

πηγή : http://paraponofylis.blogspot.gr/2014/09/510.html

Δηλώστε Συμμετοχή στο Senior Division του Α.Σ.Ο.Π. Δίας Πετρούπολης.


Η Κρήτη στο Κέντρο της Αθήνας


Η «ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» είναι μια έκθεση με σκοπό την προβολή και προώθηση των κρητικών παραδοσιακών προϊόντων υγιεινής διατροφής με ό,τι καλύτερο παράγεται στην Κρήτη - έτσι ώστε αυτά να γίνουν ακόμα περισσότερο γνωστά στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας στο Ζάππειο (10:00 - 23:00) από  1η έως τις 5 Οκτωβρίου 2014 και σκοπός της είναι να καθιερωθεί ως σημαντική ενέργεια προβολής και προώθησης των κρητικών παραδοσιακών προϊόντων ώστε να λαμβάνει χώρα σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Στα εγκαίνια της έκθεσης Τετάρτη 1η Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό και η είσοδος είναι για όλους ελεύθερη.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται καθημερινά μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από καταξιωμενους Κρητικους Καλιτεχνες και  κρητικούς Συλλόγους και συγκροτήματα όλες τις ημέρες, ολοκληρώνοντας έτσι και προβάλλοντας την κρητική φιλοξενία στους επισκέπτες της έκθεσης.
Η διοργάνωση φιλοξενεί το Χαμόγελο του παιδιού και τους εθελοντές Σαμαρείτες, καθώς και δήμους της Κρήτης.
Την προσπάθεια υποστηρίζουν Κρητικοί Σύλλογοι Αττικής, το Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδας και η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Χανίων.

Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!

Επιβεβαιώνοντας το μεγάλο ταλέντο της, η 14χρονη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια μέχρι 14 ετών το 2013, Σταυρούλα Τσολακίδου,κατέκτησε σήμερα τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων μέχρι 16 ετών.
Παίρνοντας μέρος σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία από τη δική της (κορασίδες έως 16 ετών), η Καβαλιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια τερμάτισε αήττητη με 8,5 βαθμούς σε 11 αγώνες, πετυχαίνοντας 6 νίκες και  5 ισοπαλίες. Προπονητής της Σταυρούλας ήταν ο GM Θάνος Μαστροβασίλης.
Οι αγώνες έγιναν στο Durban της Νότιας Αφρικής από 19 μέχρι 29 Σεπτεμβρίου 2014 και στην κατηγορία που αγωνίστηκε συμμετείχαν 84 σκακίστριες από 49 χώρες.
Και με αυτό το αποτέλεσμά της, η Σταυρούλα δικαιώνει όλους όσοι πίστεψαν σ΄ αυτήν, με πρώτον τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, και την στηρίζουν έμπρακτα.  Αρωγοί στην επιτυχημένη προσπάθειά της ήταν και είναι το Υφυπουργείο Αθλητισμού, οαρμόδιος Υφυπουργός κος Γιάννης Ανδριανός και ο επίσημος χορηγός της, ο ΟΤΕ.

Η επίσημη σελίδα των αγώνων είναι: http://www.2014wycc.co.za/home.html

Χοροέκφραση Πετρούπολης : Διήμερη Μουσικοχορευτική Εκδήλωση


Διήμερη Μουσικοχορευτική Εκδήλωση 
02/10/2014 Πλατεία "Ηρώ" Πετρούπολης και 
03/10/2014 Θέατρο Άλσος Περιστερίου 

Παρουσίαση των μουσικοχορευτικών τμημάτων του Συλλόγου σε χορούς από τα Νησιά της Ελλάδας.

Συμμετεχουν: 
Κυπριακός Όμιλος Παράδοσης "Πέρκαλλος" 
και η Μουσικοχορευτική Ομάδα "Γρύπες"